L'Ajuntament pagarà 8,5 milions per la sentència sobre l'anul·lació de la reparcel·lació de Can Mates


  • Comparteix:

Damià Calvet durant la presentació

Damià Calvet durant la presentació

L'Ajuntament indemnitzarà amb 8,5 milions d'euros als vuit propietaris dels terrenys afectats per l'anul·lació de la reparcel·lació del Turó de Can Mates arran d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat que es portarà al ple de dilluns l'aprovació d'aquest acord al qual s'ha arribat amb els afectats.

Calvet ha explicat per què finalment l'administració s'ha de fer càrrec d'aquesta indemnització, tot i haver intentat estalviar amb les operacions urbanístiques engegades als anys 90.

Damià Calvet

Com que estem amb un procés obert amb la legislació dels anys 90 i hi ha una legítima defensa dels interessos dels propietaris segons la legislació de l'època, la sentència ens diu que els sistemes generals van a càrrec de l'administració. Als anys 90 el que la ciutat va fer va ser intentar estalviar-se uns costos en benefici del col·lectiu i ara el que ens diuen és que hem tingut un enriquiment perquè no vam exercicir aquells costos que ara han de retornar als propietaris.


Calvet s'ha mostrat satisfet per l'acord assolit, tot i tenir una sentència desfavorable, perquè s'ha tancat un procés administratiu i judicial llarg que ara dóna peu a continuar amb l'activitat econòmica de la ciutat.

Damià Calvet

Contents no ho estem, faltaria més, però estem satisfets de poder tancar aquest expedient des d'un punt de vista administratiu i que el Turó de Can Mates consolidi el que ja està en marxa, que és una gran activitat econòmica per a la ciutat i que permeti que la resta de solars puguin tirar endavant amb altres propostes.


Calvet ha remarcat que les arques municipals poden afrontar aquest pagament perquè l'Ajuntament ja havia reservat una partida aprofitant els bons indicadors financers assolits en l'últim exercici.

Els orígens del cas
Els fets arranquen el 2003, quan l'Ajuntament i els propietaris del sector de Can Mates va acordar que el consistori obtindria, en concepte d'aprofitament mig, nou parcel·les més de les quals obligatòriament li pertocarien per llei. L'Ajuntament es va comprometre a subhastar aquests terrenys i a destinar a equipaments públics el rendiment econòmic obtingut, per valor de 38 milions d'euros.

L'empresa Josel SL, del grup Núñez i Navarro, va participar a la subhasta, però la seva oferta no va prosperar. Des de llavors, el grup immobiliari ha impugnat totes les accions municipals relacionades amb aquest cas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.