La CUP-PC portarà al ple les reclamacions de la PAICAM


  • Comparteix:

Pancarta de la PAICAM / Foto: Twitter Paicam

Pancarta de la PAICAM / Foto: Twitter Paicam

La CUP-PC demanarà al ple d'aquest mes que l'Ajuntament faci seves les reclamacions de la plataforma de persones afectades de l'ICAM (Institut Català d'Avaluacions Mèdiques) i l'INSS (Institut Nacional de la Seguretat Social). Ho farà a través d'una moció que exigeix, entre d'altres demandes, la publicació del conveni que vincula els dos organismes d'avaluacions mèdiques i l'aturada de les derivacions als centres privats per realitzar proves diagnòstiques.

La PAICAM es va constituir el gener passat i ja treballa per tenir un nucli vallesà, que es va presentar la setmana passada a Cal Temerari. Aquesta plataforma reclama un tracte més humà de l'ICAM, al qual critica perquè basa les seves revisions per a les baixes mèdiques i les invalideses en criteris econòmics i no de salut.

Unes reclamacions que la CUP-PC comparteix i que portarà al ple, com ha detallat la portaveu del grup municipal, Núria Gibert.

Núria Gibert

El que defensa la PAICAM va molt en la línia del que defensem en matèria de serveis públics.


La moció també demana que s'impulsi la participació ciutadana en la elaboració d'un document sobre la bona praxi de l'ICAM. A més, el text reclama que les avaluacions es basin exclusivament en criteris mèdics amb professionals de la sanitat pública.

El text original també exigia la depuració de responsabilitats a l'ICAM i l'INSS per 'haver anteposat criteris econòmics per sobre de la salut de les persones', però aquest acord ha quedat eliminat per afavorir el consens amb la resta de grups municipals del ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.