L'equip de govern prepara la impugnació judicial de la propietat del Monestir per si no prospera el diàleg


  • Comparteix:

Una vista aèria del Monestir / Foto: Hemav

Una vista aèria del Monestir / Foto: Hemav

L'equip de govern portarà al ple la impugnació per via judicial de la inscripció al registre de la Casa Abacial i l'església del Monestir per part del Bisbat de Terrassa. La demanda, que s'hauria de tramitar com a molt tard el 8 d'agost, no tanca la porta a assolir un acord amb l'Església per la via del diàleg, segons la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny. La defensa del consistori aniria a càrrec del despatx d'advocats Bruguera, García-Bragado y Asociados.

Tot plegat ho ha explicat aquest divendres Fortuny en roda de premsa.

Carmela Fortuny

Les negociacions continuen, però hi ha terminis que hem de complir. Si ha de decidir un jutge, hem de tenir tota la contractació preparada per poder tirar endavant.


Fortuny confia que tots els partits de l'oposició donin suport a aquesta proposta. El ple de desembre passat va aprovar que s'instés el Bisbat de Terrassa a anul·lar la inscripció de plena propietat de l'església del Monestir i la Casa Abacial. La moció era fruit d'un text inicial d'ICV-EUiA a petició del Grup d'Estudis Locals (GEL) i la Fundació Sant Cugat a la qual es van sumar tots els grups, tret del PP i C's, que es van abstenir. Tot i així, van assegurar que si la qüestió arribava als tribunals, farien costat a l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.