El ple reiniciarà els tràmits per declarar de nou Torre Negra sòl no urbanitzable


  • Comparteix:

Imatge del sector de la masia de Torre Negra

Imatge del sector de la masia de Torre Negra

L'equip de govern porta al ple de dilluns la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que ha de garantir la protecció de Torre Negra, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la la classificació de bona part del sector com a sòl no urbanitzable ordinari. El govern municipal vol atorgar de nou aquesta condició a l'espai, però ho ha de fer sense incloure en l'expedient l'informe ambiental que ha propiciat aquesta sentència que ha estat recorreguda pel consistori.

Tot i que la sentència no és ferma i per això Torre Negra continua sent, de moment, sòl no urbanitzable ordinari, l'equip de govern iniciarà de nou els tràmits urbanístics sense incloure referències als valors ambientals de l'espai per assegurar que l'àmbit queda amb aquesta classificació, com ha explicat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet.

Damià Calvet

La sentència no és ferma i està recorreguda, però Núñez i Navarro ha presentat un PAU. Per això iniciem de nou una modificació per qualificar Torre Negra com a sòl no urbanitzable ordinari sense citar cap valor ambiental, que hi és però molesta el magistrat.


Calvet també ha explicat que el mateix tràmit servirà per suspendre l'últim Programa d'Actuació Urbanística (PAU) presentat per Núñez i Navarro per aquest sector.

Damià Calvet

Aquest PAU és un veritable disbarat territorial perquè implanta tot un conjunt d'edificacions de manera barroera. Sentències diuen que si no el tramitem seria de plena aplicació i per això iniciem la modificació que també suspèn el PAU.


Sentències anteriors ja van obligar el consistori a admetre a tràmit els PAU presentats per la promotora, principal propietària dels terreny. En paral·lel als tràmits urbanístics, l'Ajuntament ha recorregut aquesta darrera sentència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.