ICV creu que l'aplicació del programa Residu Mínim a Sant Cugat és 'decebedor'


  • Comparteix:

Xavier Boix ha fet balanç del primer any de mandat.

Xavier Boix ha fet balanç del primer any de mandat.

ICV considera que l'aplicació del projecte Residu Mínin a la nostra ciutat és 'decebedora'. Segons els ecosocialistes, la separació de la brossa no només no s'ha acabat d'implantar al conjunt del municipi, sinó que també està experimentant una davallada als barris on ja s'està aplicant. ICV demana la creació d'una Taula dels Residus que plantegi, entre d'altres mesures, la recuperació de la taxa d'escombraries.

ICV ha valorat el primer any d'aquest mandat reiterant la necessitat que ERC sigui més valenta i faci sentir la seva veu dins el govern municipal.

Entre els aspectes que denuncien els ecosocialistes, destaca l'increment de l'IBI, una dotació escassa per a inversions o una manca de voluntat real per fomentar la participació ciutadana.
Els ecosocialistes consideren també que cal incidir més en el tema dels residus, i sobretot potenciar el programa Residu Mínim, que consideren una assignatura pendent de l'equip de govern municipal. Xavier Boix, portaveu d'ICV a Sant Cugat.

Xavier Boix

El projecte Residu Mínim és una decepció. No només no s'ha implantat a tot el municipi sinó que on ja funcionava, s'ha anat cap avall i ara tampoc funciona.


És per això que des d'ICV ha reiterat la necessitat de crear una Taula pels Residus a Sant Cugat, tot i que demanen que aquesta no serveixi només per plantejar la recuperació de la taxa de sanejament sinó que també impulsi mesures per afavorir la separació dels residus entre els ciutadans.

Els ecosocialistes han manifestat també la seva preocupació pel creixement de la ciutat, ja que segons afirmen, el sostre dels 90.000 habitants pactat dins el projecte de l'Eix Vertebrador s'ha de posar entre interrogants. I és que segons Boix, aquesta xifra contemplava el creixement dels nous barris de Vullpalleres i Can Matas però no el creixement que està registrant el centre de la ciutat.

Xavier Boix

Aquesta xifra dels 90.000 habitants és ara un interrogant perquè hi ha un creixement al centre de la ciutat. Això vol dir que faran falta més serveis que no estan planificats.


Aquest increment de població pot portar, segons els ecosocialistes, a necessitar més serveis i equipaments que actualment no estan planificats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.