Sant Cugat, a favor de flexibilitzar els certificats d'integració a immigrats en situació de vulnerabilitat


  • Comparteix:

La moció vol facilitar els tràmits als nouvinguts / Foto: ACN

La moció vol facilitar els tràmits als nouvinguts / Foto: ACN

Sant Cugat demana a les administracions corresponents que flexibilitzin les condicions per a la concessió i la renovació dels permisos de residència i de treball a les persones estrangeres. La petició és fruit d'una moció original de la CUP-PC presentada al ple d'aquest dilluns amb el suport de CDC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC. El PP i C's s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

La moció també demana al govern espanyol que respecti l'atorgament de l'arrelament favorable a les persones migrades sense regularitzar que disposin d'un contracte de treball i que estiguin en major situació de vulnerabilitat. Un altre dels punts del text aprovat insta les administracions competents a emetre el certificat d'esforç d'integració i l'informe positiu d'arrelament social de manera automàtica per a persones en situació de vulnerabilitat sempre que no existeixi cap impediment.

Finalment, la moció recull que es tingui present la supressió de les taxes per fer tràmits d'estrangeria que afectin les persones amb vulnerabilitat determinades pels serveis socials de l'Ajuntament.

El regidor de la CUP-PC Dimitri Defranc ha explicat que l'aprovació de la proposta, sorgida arran de la iniciativa de la plataforma Papers per a Tothom, és una qüestió de 'justícia'.

Dimitri Defranc

La moció posa justícia en la situació dels immigrants il·legals que fugen per motius de pobresa i violència. A Espanya no se'ls dóna el corresponent estatus de refugiats.


C's i el PP han optat per abstenir-se en la votació. El primer grup considera que la moció recull propostes 'poc realistes' i el segon considera que cal fer un estudi previ abans d'implementar-les.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.