L'Ajuntament treballarà perquè les empreses que contracta assegurin un salari mínim de 1.000 euros


  • Comparteix:

L'empresa Valoriza és una de les companyies subcontractades per l'Ajuntament / Foto: Web de l'Ajuntament

L'empresa Valoriza és una de les companyies subcontractades per l'Ajuntament / Foto: Web de l'Ajuntament

L'Ajuntament treballarà perquè les empreses que contracta per donar serveis assegurin als seus treballadors un salari mínim de 1.000 euros. Es tracta d'una proposta de la plataforma Anem a Mil, que adverteix que els empleats d'alguns serveis els han confirmat que hi ha persones que no arriben a aquesta xifra. Ho ha aprovat el ple aquest dilluns en una moció conjunta d'ERC-MES, Convergència, ICV-EUiA i el PSC, originària dels republicans. La moció ha rebut els vots a favor de tots els partits, tret de C's, que hi ha votat en contra.

ESCOLTA-HO

L'Ajuntament estudiarà, si s'escau, adoptar mesures normatives que incentivin que les empreses subcontractades o receptores de recursos municipals adoptin el salari mínim de 1.000 euros entre el personal contractat, sempre que sigui compatible amb altres mesures socials.

El regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha explicat que la mesura s'ha de treballar a partir d'ara.

Ferran Villaseñor

Això no es farà d'avui per demà. Cal analitzar les circumstàncies perquè no hi hagi sous inferiors de 1.000 euros per a treballadors d'empreses que prestin servei a l'Ajuntament.


C's ha estat l'únic partit que s'ha oposat a la proposta, que ha qualificat de 'populista' i 'presentada des de la ignorància'. El regidor Sergio Blázquez ha posat com a exemple què va passar a Alemanya.

Sergio Blázquez

Es va implementar la mesura i en el primer semestre es va destruir feina. La mesura és contraproduent.


El text preveu fer arribar aquest acord a l'associació Anem a Mil, als partits del Parlament de Catalunya, a l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i a la Federació de Municipis de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.