Sant Cugat no aplicarà els acords de la Lliga per la Laïcitat

Assistents a una missa

Política

Publicat el 20/jun/16 per Sílvia González

L'Ajuntament no s'acollirà als acords de laïcitat que, en el seu moment, van pactar la Generalitat i la Lliga per la Laïcitat per separar qualsevol manifestació religiosa dels actes propis de gestió i representació municipal. Amb l'exclusió de la missa de la programació de la Festa Major com a teló de fons, la moció del PSC no ha prosperat. La proposta ha rebut els vots a favor de la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA, l'abstenció de C's i els vots contraris de Convergència i el PP.

Escolta-ho

L'acord data del 2004 quan la Lliga per la Laïcitat, formada per diversos sindicats, la Federació d'AMPA de Catalunya i entitats de l'àmbit educatiu, va signar-lo amb la Generalitat. El portaveu del PSC, Pere Soler, ha situat el debat en la presència de la missa en la programació de la Festa Major.

Pere Soler

Instem a la separació de la missa de Festa Major i també en altres termes que promovem. L'objectiu és que aquest estat deixi de ser aconfessional per ser laic.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha defensat el caire 'popular' d'aquest acte a l'església de Sant Pere.

Mercè Conesa

És lliure per a tothom anar o no a la missa de Festa Major. És un acte tradicional i la Festa Major no seria igual.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



C's s'ha abstingut en entendre que els acords de la Lliga per la Laïcitat és una excusa per eliminar la missa de Festa Major.