ICV-EUiA proposa que Sant Cugat sigui ciutat amiga de la cultura vegana i vegetariana


  • Comparteix:

El regidor Ramon Gutiérrez i Leonardo Anselmi, impulsor de la campanya 'Veg-friendly'

El regidor Ramon Gutiérrez i Leonardo Anselmi, impulsor de la campanya 'Veg-friendly'

ICV-EUiA presentarà una moció al ple de juliol per declarar Sant Cugat ciutat amiga de la cultura vegana i vegetariana. Una de les propostes que inclou el text és instaurar el 'Dilluns sense carn', que suggereix que l'alimentació que prové de l'administració de la ciutat sigui vegetariana els dilluns per sumar-se així a la campanya impulsada a altres ciutats com Barcelona.

La proposta d'ICV-EUiA, que defensa la declaració de ciutat 'veg-friendly', inclou la creació d'un punt d'informació i divulgació d'aquesta cultura que serveixi d'espai de trobada per a emprenedors, ONG, consumidors i inversors que a través de la gestió pública afavoreixi el comerç local petit i mitjà, de proximitat, vegà i vegetarià.

El regidor de la formació, Ramon Gutiérrez, ha explicat que la proposta 'no pretén impulsar un tipus de dieta ni treure drets a les persones que mengen carn'.

Ramon Gutiérrez

Volem garantir els drets de les persones veganes i vegetarianes i posicionar la ciutat a favor d'un model que creiem molt més sostenible i que aposta per la justícia social i ecològica en termes generals.


L'impulsor de la campanya 'Veg-friendly' a Barcelona, Leonardo Anselmi, ha destacat que més enllà de l'aprovació de la moció 'és important que es plantegi un debat públic sobre aquesta qüestió tant polític com social'. Anselmi ha explicat que l'estil de vida vegetarià i vegà 'és un model més saludable, respectuós amb el medi ambient i amb el tracte als animals i també amb la defensa de valors com la justícia alimentària i econòmica'.

La moció dels ecosocialistes també insta a oferir opcions vegetarianes i veganes als actes promoguts des de l'Ajuntament i a incloure informació sobre aquest tipus de comerç a la ciutat a les guies i mecanismes de promoció turística de Sant Cugat.

El text també demana que es promogui entre el sector de la restauració la disposició d'opcions veganes i vegetarianes a les seves cartes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.