L'Ajuntament invertirà 3,5 milions de la Diputació per millorar equipaments esportius i culturals


  • Comparteix:

Representants d'entitats esportives han assistit a la presentació del pressupost

Representants d'entitats esportives han assistit a la presentació del pressupost

Sant Cugat disposa de 3,5 milions d'euros provinents de la mesa de concertació de la Diputació de Barcelona que es destinaran a la millora d'equipaments esportius i culturals de la ciutat. Amb aquesta inversió es construiran els vestidors del pavelló esportiu de La Guinardera i s'arranjaran els de la ZEM Jaume Tubau, s'efectuarà la cobertura de la piscina del Parc Central i de la pista de Les Planes, i s'instal·larà gespa artificial a la ZEM Sant Francesc. A més, s'aportarà mig milió a la construcció de la futura biblioteca central urbana, pressupostada en nou milions.

Les mesures les han presentat aquest dimecres l'alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el regidor d'Esports, Eloi Rovira, que s'han acompanyat de representants de les entitats a les quals afecta aquesta inversió. La destinació d'aquest fons respon a les demandes de les associacions i veïns, segons Conesa.

Mercè Conesa

Teníem una demanda d'espais esportius i aquest mandat ho podem abordar. Amb els diners de la Diputació anem amb molta més tranquil·litat a l'hora de tractar-lo.


Detalls de la inversió
Estava previst que el pavelló de la Guinardera disposés de vestidors una vegada enllestit, però amb la dotació de 860.000 euros provinents de la Diputació es construirà tot alhora. Encara en clau esportiva, es destinaran 480.000 euros a la construcció dels vestidors de la ZEM Jaume Tubau i 230.000 a la instal·lació de gespa artificial a la ZEM Sant Francesc, de la qual es podran beneficiar tant la Penya Blaugrana Sant Cugat com els veïns de la zona.

De l'aportació de l'administració supramunicipal es reservaran 1,4 milions per cobrir la piscina del Parc Central durant tot l'any, una mesura recollida al pacte d'estabilitat pressupostària entre Convergència i ERC-MES, i també per donar resposta la reivindicació dels veïns de les Planes per cobrir la pista esportiva. D'aquesta manera està previst que l'any vinent la festa grossa d'aquest territori es pugui celebrar sota sostre.

Finalment, en àmbit cultural, l'Ajuntament reserva mig milió per redactar el projecte de construcció de la futura biblioteca central urbana, que s'haurà d'ubicar al parc de Ramon Barnils. Tot plegat s'haurà de definir durant el mandat i es calcula que s'invertiran nou milions. Al ple d'aquest mes, es debatrà l'aprovació inicial del canvi urbanístic del PGM per facilitar aquesta operació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.