L'equip de govern presenta el Pla d'Actuació Municipal que marcarà les polítiques del mandat


  • Comparteix:

Potenciar el Monestir i el seu entorn, promoure la mobilitat sostenible, arraconar l'ús del vehicle privat i impulsar el turisme a Sant Cugat són algunes de les mesures que l'equip de govern pretén aplicar fins a finals de mandat. Les propostes formen part del Pla d'Actuació Municipal (PAM), el document que recull l'estratègia del govern local. S'ha presentat aquest dimarts als mitjans de comunicació.

Quatre àmbits i 10 plans
El PAM es divideix en quatre grans àmbits d'actuació (desenvolupament econòmic, progrés social, cultura innovadora i entorn urbà), dels quals pengen 10 plans estratègics: el Monestir i el seu entorn, el foment de l'ocupació, la xarxa d'equipaments, el civisme i la cohesió social, la sostenibilitat i la qualitat urbana, l'habitatge social, el pla d'innovació, el pla d'internacionalització, el govern obert i els parcs empresarials.

En aquests plans, es recullen mesures a desenvolupar fins que acabi el mandat. Entre elles, hi sobresurten potenciar l'ús de la bicicleta i reduir la utilització del vehicle privat, construir equipaments com el Teatre la Unió i la nova biblioteca central urbana, promoure habitatge públic de lloguer i de compra, i impulsar accions per generar ocupació.

En la presentació del PAM, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que l'equip de govern treballa per redistribuir la riquesa entre la ciutadania.

Mercè Conesa

Hi ha persones que diuen que Sant Cugat és la ciutat amb més desigualtat de Catalunya i jo els dic que no és veritat. Sant Cugat és la ciutat amb la renda per càpita més alta però la que més destina a polítiques socials.


Un dels aspectes en què l'equip de govern pensa treballar és en l'atracció turística del municipi. Ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny.

Carmela Fortuny

Volem que vingui turisme pels esports, la cultura material i immaterial, el comerç, les empreses de la nostra ciutat...


El PAM s'ha elaborat en 'un context de tímida i prudent recuperació', segons el govern local. Això, sumat a la ràtio d'endeutament del 46% i a la reducció de l'atur, permet que el municipi es plantegi un mandat amb uns pressupostos amb increment de les partides d'ordinari i d'inversió, però amb una reducció de la pressió fiscal en l'IBI i en les plusvàlues.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme i Planificació Econòmica i Hisenda, Damià Calvet, ha analitzat el potencial econòmic de la ciutat.

Damià Calvet

Aquesta ciutat està acollint una quantitat d'inversió empresarial impressionant. Tenim més de 3.000 empreses i, per tant, estem jugant a la Champions.


Conesa ha expressat la intenció de tirar endavant el PAM amb el grup municipal d'ERC-MES, amb el qual van arribar a un acord d'estabilitat per aprovar els primers pressupostos del mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.