Sant Cugat dóna suport a la Marxa Som

Mapa de la inciativa / Foto: Marxa Som

Política

Publicat el 18/jul/16 per Anna González / Sergio Morales

L'Ajuntament donarà suport a la Marxa Som, una caminada popular que en quatre columnes simultànies recorrerà part de Catalunya i que passarà per Sant Cugat el 26 i 27 de juliol. Ho ha aprovat el ple municipal aquest dilluns a través d'una moció conjunta de la CUP-PC i Convergència a la qual s'han sumat també ERC-MES i ICV-EUiA, mentre que el PSC s'ha abstingut i el PP i C's hi han votat en contra. La junta de veïns de Valldoreix d'aquest mes també s'ha adherit a la proposta.

Escolta-ho

El regidor cupaire Ramon Piqué ha defensat el text a la sessió plenària.

Ramon Piqué

Quan arribi a les poblacions, la Marxa Som recollirà les propostes del territori en assemblees per fer un país millor.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'acord justifica aquesta adhesió formal perquè considera que és un esdeveniment d'interès públic, contribueix a la vertebració del país i fomenta la democràcia. Per això, el text també compromet el consistori a treballar per donar suport logístic i econòmic a les properes edicions de la iniciativa.

La Marxa Som visitarà 314 localitats en aquestes caminades que confluiran el 31 de juliol a Montserrat i que, durant el recorregut, acolliran assemblees obertes sobre propostes per a un nou model de país. La Marxa Som està impulsada i coordinada per un grup d'Amics d'El Camí.

La intenció és reflexionar al voltant d'un nou model de democràcia més participativa ja que durant el recorregut se celebraran trobades per debatre propostes encaminades a crear un model polític més participatiu. Les propostes es faran arribar al Parlament. A cada municipi, s'organitzaran grups d'acollida per facilitar l'estada dels caminants. A més, s'organitzaran sopars populars i actes culturals.