Sant Cugat demana la dimissió del ministre Fernández Díaz


  • Comparteix:

El ministre en funcions Jorge Fernández Díaz / Foto: ACN

El ministre en funcions Jorge Fernández Díaz / Foto: ACN

Sant Cugat exigeix la dimissió i la inhabilitació del ministre d'Interior espanyol en funcions, Jorge Fernández Díaz, per fer 'ús indegut del càrrec per perseguir i reprimir ideològicament polítics independentistes' a partir de les converses amb l'excap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. Aquest posicionament és fruit d'una moció d'ERC-MES i Convergència que també mostra el suport de l'Ajuntament a les accions que el Parlament i el govern portin a terme per esclarir els fets i demanar responsabilitats a les persones implicades. Tots els grups han donat suport a la moció, tret del PSC ,que ha votat en contra del tercer acord del text perquè defensava la independència de Catalunya, C's, que s'ha abstingut pel mateix motiu, i el PP, que hi ha votat en contra.

ESCOLTA-HO

El regidor republicà Èric Gómez ha lamentat que l'Estat espanyol 'no és un estat ni social ni democràtic' perquè Fernández Díaz es manté al càrrec.

Èric Gómez

Vivim en una democràcia 'low cost' on hi ha persones que utilitzen les clavegueres de l'estat contra la llibertat.


El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha defensat el ministre del seu partit i ha lamentat 'la superioritat moral' que evoca la moció, ja que assegura que als partits proponents també hi ha casos de corrupció.

Álvaro Benejam

Hi ha cigrons negres a tots els partits. No tinguem superioritat moral. Cadascú que netegi el que li pertoca.


El text també acorda donar suport a totes les manifestacions de la societat civil que defensin un nou país lliure de corrupció. La CUP-PC ha trobat a faltar que a la moció no fes referència a Germà Gordó, que en les converses entre Fernández Díaz i De Alfonso era citat en un possible pla per fer fora Mas de la direcció de CDC i aturar el procés independentista.

9N
D'altra banda, el ple ha expressat el suport als encausats pel procés participatiu del 9N. Convergència, la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA han donat suport de nou a aquesta moció, que arriba després que el jutge hagi tancat la instrucció del cas i hagi desestimat la petició d'arxivament de la causa. La moció també critica l''escassa qualitat democràtica' de l'Estat espanyol i referma el compromís del consistori amb 'el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur'. El PP i C's hi han votat en contra, mentre que el PSC s'ha abstingut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.