Sant Cugat es proclama ciutat amiga de la cultura vegana i vegetariana


  • Comparteix:

Plat vegetarià / Foto: Bobbi Bowers/CC

Plat vegetarià / Foto: Bobbi Bowers/CC

Sant Cugat es declara ciutat amiga de la cultura vegana i vegetariana. Així, el consistori es compromet a implementar un seguit de mesures per fomentar, difondre i informar sobre les diferents opcions de consum vegà i vegetarià. Aquest compromís neix d'una moció d'ICV-EUiA que ha aprovat aquest dilluns el ple amb esmenes de Convergència.

ESCOLTA-HO

El text insta a crear un espai a la web per a informació general i com a punt de trobada entre emprenedors, ONG, consumidors i inversors que afavoreixi el comerç local, de proximitat, vegà i vegetarià. També es compromet a oferir opcions vegetarianes i veganes als actes promoguts des de l'Ajuntament i incloure informació sobre aquest tipus de comerç a la ciutat a les guies i mecanismes de promoció turística de Sant Cugat.

Tot els grups han coincidit en el fons de la moció, tot i divergir en alguns punts, especialment els que han estat esmenats per Convergència. El regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez ha destacat que la proposta busca sobretot conscienciar sobre el problema mediambiental que suposa la producció i el consum de carn, i promoure un element de canvi.

Ramon Gutiérrez

No volem que s'aprovi una moció per dir simplement que Sant Cugat és una ciutat 'cool', guai i amiga dels vegetarians. Volem promoure des de l'Ajuntament accions necessàries per generar un element de canvi.


En aquesta línia, Sant Cugat commemorarà el 20 de març el Dia Mundial Sense Carn amb l'objectiu de conscienciar i informar la població de les opcions de dietes alimentàries lliures de carn. Aquesta és una de les esmenes que ha incorporat Convergència en substitució d'instaurar els Dilluns sense Carn en l'àmbit municipal, un dels punts que més divergència d'opinions ha generat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.