La situació del carrer de Guadalajara i Can Barata, protagonistes de l'audiència ciutadana


  • Comparteix:

Una de les intervencions de l'audiència pública

Una de les intervencions de l'audiència pública

La situació de l'abastiment d'aigua a Can Barata i del barri de Mas Gener ha protagonitzat l'audiència ciutadana del ple de Sant Cugat. És un torn obert a la ciutadania que té lloc a dos quarts de set de la tarda, mitja hora abans de començar el ple municipal.

ESCOLTA-HO

Can Barata, l'abastiment d'aigua i els incendis
Pau Castells, de l'Associació de Veïns de Can Barata, agraeix a l'equip de govern que hagi demanat una subvenció a l'ACA per connectar el barri a l'abastiment d'aigua. Castells adverteix de la poca quantitat d'aigua que hi ha al barri, fet que, assegura, suposa un risc en cas d'incendi. Aquest veí demana que s'aclareixi quins sistemes hi ha per lluitar contra el foc en aquesta zona. També pregunta si la connexió amb l'abastiment d'aigua seria la solució en aquest sentit i si, en cas que l'ACA denegui la subvenció, es farà igualment la connexió.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, recorda que l'extinció dels incendis és competència de Bombers de la Generalitat i que l'Ajuntament treballa per tenir la zona el més preparada pel que fa a la prevenció.

La tinenta d'alcalde Cristina Paraira emplaça l'associació a trobar-se en una reunió per explicar les mesures de prevenció d'incendi i explicar els sistemes instal·lats a la zona.

Viatge a Eivissa
Maria Ángeles Palacios lamenta que s'hagi fet difusió d'un viatge que hauria d'haver fet a Eivissa en el ple anterior. La tinenta d'alcalde Carmela Fortuny lamenta que això li hagi provocat maldecaps i demana disculpes a la veïna.

Veïns del carrer de Guadalajara
Federico, veí del barri del carrer de Guadalajara de Mira-sol, critica les poques inversions en aquesta zona. Federico critica el cablejat de la torre d'alta tensió d'aquest territori i el soroll que, segons ell, pateix aquest carrer de Mas Gener, a tocar de l'AP7. Dues veïnes s'afegeixen a les crítiques de l'altre resident i preguen que l'Ajuntament posi mesures per evitar l'impacte acústic, soterrar la torre i acabar amb les rates de la zona.

El regidor Joan Puigdomènech recorda que l'AP7 és una infraestructura viària que pertany al govern espanyol, que és l'administració que ha d'assumir les millores per reduir el soroll a la zona. Tot i això, Puigdomènech diu que s'ha encarregat estudiar com s'han de dimensionar les pantalles antiacústiques abans de posar-se en contacte de nou amb el ministeri de Foment espanyol.

El regidor afegeix que la Diputació de Barcelona medirà la radiació de la línia de tensió de la zona per analitzar si entra en els límits que marca la llei. Puigdomènech també assegura que s'enviarà una empresa a lluitar contra les rates.

Carrer de Santa Engràcia i les obres
Rosa Sasot, del carrer de Santa Engràcia, pregunta quan començaran les obres en aquesta via. La tinenta d'alcalde Cristina Paraira diu que començaran l'any vinent.

Servei d'autobús
Consol Salazar es queixa del servei d'autobús de la Floresta i de les Planes.

L'alcaldessa diu que el servei de transport urbà és millorable, però que s'han fet millores al llarg dels darrers anys. Conesa recorda a la veïna que el transport públic no pot ser un servei a domicili.

Parc a Can Barata
Una mare de Can Barata demana que s'instal·li un parc infantil al barri. L'equip de govern diu que s'hi està treballant.

Votacions a les Planes
Carlos Granados demana que es posi transport públic per anar a poder votar a les Planes el dia de jornada electoral.

Reconeixement a Brugarolas
Pere Marín felicita Carles Brugarolas per la feina com a tinent d'alcalde d'Economia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.