Es posa en marxa el Registre de Grups d'Interès de Sant Cugat

Exterior de l'edifici de l'ajuntament / Foto: Web de l'Ajuntament

Política

Publicat el 18/jul/16 per Alba Triadó / Anna González

Sant Cugat posa en marxa el Registre de Grups d'Interès, després de l'aprovació definitiva aquest dilluns pel ple del reglament de creació i funcionament. L'objectiu d'aquest registre és donar compte de les reunions que membres del sector públic municipal tenen amb grups d'influència i 'lobbies'. D'aquesta manera Sant Cugat es converteix en el primer consistori en crear aquest registre que dóna compliment a la Llei de Transparència.

Escolta-ho

El reglament del registre ha incorporat dues al·legacions d'ERC-MES. Així, s'ha ampliat l'àmbit d'aplicació i l'informe anual del Registre de Grups d'Interès s'aprovarà pel ple municipal i no per la junta de govern local com s'havia determinat en un principi.

Segons va explicar en roda de premsa l'equip de govern, l'experiència de Sant Cugat vol servir de prova pilot, ja que una de les poques experiències similars és la desenvolupada per la Generalitat. Al registre del govern, hi consten pocs grup inscrits i és per això que Sant Cugat vol aconseguir una major activitat.

El Registre de Grups d'Interès se suma així a altres eines municipals per promoure la transparència i el bon govern com el Pla d'Integritat i el portal Govern Obert. Tots els grups municipals han donat suport a l'aprovació definitiva del reglament, excepte C's, que s'ha abstingut.