ERC-MES afronta el segon any de mandat amb la voluntat de consolidar el pacte d'estabilitat


  • Comparteix:

Una imatge de la roda de premsa

Una imatge de la roda de premsa

ERC-MES es planteja per al segon any de mandat consolidar el pacte d'estabilitat pressupostària que van signar amb el govern municipal el novembre passat. El grup municipal vol continuar fent una 'oposició constructiva' i centra els seus objectius en l'habitatge per a persones vulnerables i en les polítiques de joventut, especialment en la nova sala polivalent, que volen ubicar darrere del Teatre-Auditori. En paral·lel, demanen 'responsabilitats' als gestors municipals que han propiciat sentències com la del Turó de Can Mates i Adif.

El grup republicà es manté en la idea de replantejar Promusa i convertir-la exclusivament en una empresa de promoció d'habitatge de lloguer. Segons la portaveu del grup, Mireia Ingla, cal aturar l'expulsió del jovent de la ciutat i donar opcions per trobar una llar a col·lectius vulnerables com ara les persones que estan en situació d'atur.

Ingla s'ha mostrar satisfeta amb els passos fets fins ara amb el pacte d'estabilitat, però assenyala que el seu futur passa per complir-lo i ha explicat que alguns projectes són de mandat.

Mireia Ingla

Som al juny, encara ens queda la meitat de l'any, i hi ha una sèrie d'acords que són inversions que s'allarguen més d'un exercici. De moment les gestions s'estan fent.


En altres àmbits de govern, ERC-MES lamenta 'l'absència de polítiques de joventut a la ciutat' i celebra, això sí, que s'hagin començat a fer els primers passos en projectes com la nova biblioteca central i el projecte de sala polivalent. Segons el regidor Èric Gómez, ja s'està treballant per trobar-li una ubicació i la primera opció és al terreny darrere del Teatre-Auditori, tot i que primer cal veure si l'espai és adient.

En la valoració del que s'ha fet fins ara de mandat, els republicans destaquen que s'han afrontat entrebancs importants, com les indemnitzacions del Turó de Can Mates i Adif, però demanen que es facin públiques les responsabilitats de la mala gestió de finals del 90 i principis dels 2000. Ho ha explicat el regidor de MES, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Les actuacions del passat ens estan repercutint amb costos econòmics. Els responsables que ho van tirar endavant han de quedar marcats pel cost que ha tingut això. Pagar 8,5 milions per Can Mates no és positiu, però almenys no li hem donat una puntada endavant com en altres ocasions.


A més, també remarquen 'la improvisació' que ha portat als canvis al cartipàs municipal i lamenten que Damià Calvet, que assumeix la majoria de les competències que deixa Carles Brugarolas, no estigui '100% a l'Ajuntament' per afrontar-les.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.