El jutjat contenciós administratiu 2 de Barcelona ordena a l'Ajuntament retirar l'estelada de la plaça de Lluís Millet


  • Comparteix:

L'estelada a la plaça de Lluís Millet

L'estelada a la plaça de Lluís Millet

El jutjat contenciós administratiu 2 de Barcelona ha estimat un recurs de Societat Civil Catalana (SCC) i ordena a l'Ajuntament retirar l'estelada de la plaça de Lluís Millet. La magistrada assegura que no es pot col·locar la bandera independentista en edificis, mobiliari urbà o espais públics perquè és 'un símbol partidista'. La resolució no és ferma i fins que no ho sigui el consistori no retirarà la bandera, han informat fonts consistorials a Cugat.cat, on han afegit que l'Ajuntament recorrerà l'ordre. En tot cas, SCC assegura que demanarà l'execució provisional de la sentència.

La resolució es basa en doctrina del Tribunal Suprem i afegeix que el fet que l'estelada s'hagi pogut col·locar per decisió del ple municipal no implica que l'acció s'hagi ajustat a dret. El secretari de SCC, el santcugatenc José Domingo, ha insistit, en declaracions a Cugat.cat, en la idea que 'les institucions no poden posicionar-se a favor d'una causa política partidista'.

José Domingo

Les banderes partidistes col·locades per les institucions en espais públics s'han de treure, siguin quines siguin.


L'intent del PP als darrers comicis
En la campanya de les eleccions espanyoles, la Junta Electoral de Terrassa (JET) va denegar el recurs del PP de Sant Cugat per retirar l'estelada de la plaça de Lluís Millet. La JET va respondre als populars que no acceptava la petició perquè la bandera independentista no onejava en cap edifici públic ni en cap local electoral. Com que aleshores no es feia referència a l'espai públic, això ha permès que l'estelada continuï a l'asta de la plaça de Lluís Millet.

En canvi, en la sentència del contenciós administratiu 2 de Barcelona s'especifica que 'limitar el concepte 'edifici públic' estrictament a un element constructiu amb parets i sostre (...) no s'ajusta a la definició que d'aquest concepte fa la Reial Acadèmia Espanyola'. Segons el tribunal, el pal on oneja, finançat pel consistori, també encaixa en la definició i, per tant, se n'ha de retirar l'estelada.

L'estelada oneja de forma permanent a la plaça de Lluís Millet des del 10 de setembre de 2014. La bandera independentista es va hissar aquella vigília de la Diada, davant l'edifici de Can Maristany.

Reaccions dels partits
La CUP-PC assegura que l'estelada no és una bandera partidista, sinó de 'lluita per la llibertat i la justícia social'. Els cupaires demanen a l'alcaldessa que no retiri la bandera de Lluís Millet i que també la pengi al balcó de l'ajuntament. També li demanen que retiri l'espanyola de l'edifici consistorial.

ERC i les JERC han exigit a l'equip de govern 'que no acati la sentència' i asseguren que 'no obeir la legalitat vigent espanyola és un pas que pot resultar necessari' per assolir la independència.

El PP ha celebrat l'ordre del jutge i ha demanat a l'Ajuntament que retiri la bandera 'immediatament'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.