La Generalitat licita la redacció del Pla de Mobilitat del Vallès


  • Comparteix:

La C16 és una de les principals vies de comunicació de Sant Cugat

La C16 és una de les principals vies de comunicació de Sant Cugat

La Generalitat ha obert aquest dilluns la licitació de la redacció del Pla específic de mobilitat del Vallès Oriental i Occidental, que analitzarà la funcionalitat de les infraestructures viàries i ferroviàries existents i previstes en aquest àmbit per potenciar una mobilitat sostenible. L'estudi vol atendre les necessitats de mobilitat dels Vallesos que concentren una important demanda interna i també de connexió amb altres zones.

El Pla específic de mobilitat del Vallès Oriental i Occidental farà una proposta d’eixos i d’actuacions per estructurar un sistema de transport públic competitiu (xarxa ferroviària, xarxa d’autobusos interurbans i d’aportació al ferrocarril, els intercanviadors, 'park & ride' i polítiques d’aparcament urbà). A més, establirà criteris d’intervenció a la xarxa viària que servirà de suport a la mobilitat del territori.

Per a la diagnosi del pla s’analitzarà la situació actual de la mobilitat (persones i mercaderies) i dels serveis, així com també el repartiment per modes de transport. L’anàlisi es farà de forma segregada en funció del tipus de mobilitat (quotidiana o no) i de la tipologia de relacions (distància recorreguda).

En la fase de redacció es concretarà el programa de participació ciutadana, que tindrà comissions de seguiment i participació, formades per representants institucionals, amb membres del món associatiu i la societat civil i empresarial.

També es crearà un web específic com a plataforma en línia de consulta i participació durant tot el procés. La redacció del pla i de l’expedient d’avaluació ambiental estratègica associat tenen un termini de redacció de sis mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.