La CUP-PC, decebuda i enfadada per 'la usurpació' de l'acta de regidor de Dimitri Defranc


  • Comparteix:

El grup de la CUP-PC, amb Defranc, a la dreta, a l'inici del mandat / Foto: CUP Sant Cugat

El grup de la CUP-PC, amb Defranc, a la dreta, a l'inici del mandat / Foto: CUP Sant Cugat

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, lamenta que el fins ara regidor del seu grup Dimitri Defranc passi a ser regidor no adscrit després de les desavinences amb la coalició. Gibert titlla d''usurpació' el fet que el representant de PC no hagi retornat l'acta tal com preveu el codi ètic de la CUP-PC i després que li ho demanés l'assemblea.

'Estem sorpresos, decebuts i enfadats'. Aquesta ha estat la reacció de la portaveu del grup municipal de la CUP-PC després que Defranc hagi anunciat la decisió de passar a ser no adscrit en una carta oberta a la ciutadania. Núria Gibert ha afirmat que 'els personalismes' no poden passar per davant del projecte col·lectiu de la CUP-PC i que Defranc ha fet gala també de 'deslleialtat i ocultació d'informació'.

Núria Gibert

Hi ha una actitud personalista reiterada. Hi ha ocultació en temes que ell portava i també una deslleialtat en temes de política municipal de fer una cosa i fer-ne una altra.


Gibert ha afegit que Defranc s'ha 'saltat les regles del joc' en funció dels seus interessos i que la coalició 'no es pronunciarà més sobre el tema'. Això sí, la portaveu ha demanat una vegada més a Defranc que recapaciti i entregui l'acta de regidor al següent representant de Procés a la llista.

Defranc va ser el número 4 a les llistes de la coalició de la CUP i PC a les darreres eleccions municipals. Fins ara, la coalició CUP-PC tenia quatre membres al ple municipal, tres dels quals són cupaires i un de Procés. Ara passen a tenir la mateixa representació en nombre de regidors que C's i ERC-MES.

Procés Constituent s'ha afegit al descontentament de la CUP i ha desmentit les acusacions de falta de legitimitat democràtica al·legades per Defranc en el moment de demanar-li l'acta. Aquesta posició l'ha defensat el membre de PC Antonio Ontañón.

Antonio Ontañón

La posició de Dimitri és il·legítima. Si el grup demana la seva dimissió, aquesta ha de ser efectiva immediatament.


La formació ha reiterat, en un comunicat, que el manteniment de l'acta de regidor de Defranc respon a 'ambicions polítiques personals' i que la renúncia va ser sol·licitada per l'assemblea dels partits i també per la majoria dels membres de la candidatura municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.