L'ANC i Òmnium fan una crida als santcugatencs per anar a la manifestació de la Diada a Barcelona


  • Comparteix:

Imatge de la Diada de 2014

Imatge de la Diada de 2014

270 persones es desplaçaran avui a la manifestació de Barcelona amb els cinc busos que organitzen l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Sant Cugat. El punt de sortida dels vehicles és a la una del migdia al Pla del Vinyet, davant del Parc de Ramon Barnils, i té previst el retorn a dos quarts de vuit del vespre. També organitzen una caminada popular per anar la manifestació amb sortida de la marxa es fa a les deu del matí des de l'Hípica Can Calders en un recorregut de 15 quilòmetres fins Arc de Triomf.

Què es farà a la manifestació?
A Sant Cugat se li ha assignat el tram 38 de la manifestació de Barcelona, tot i que els santcugatencs tenien l'opció d'apuntar-se a altres municipis i espais. A les 17:14, les campanes de la Seu Vella de Lleida anunciaran l'inici de l'acció. Es llegirà una part del manifest comú i, tot seguit, sonarà una cançó instrumental. Els manifestants de Lleida aixecaran uns punts per generar l'efecte d’un batec al ritme de la música. Tot seguit, faran l'acció Berga, Salt, Tarragona i Barcelona.

Finalment, un coet a cada ciutat anunciarà que ha arribat el moment d'aixecar els punts alhora per simbolitzar 'la República catalana naixent i triomfant'. En aquell moment, les colles castelleres construiran pilars. En el tram 38, hi haurà la participació dels Gausacs.

Els manifestants lluiran una samarreta blanca creada especialment per a l'ocasió. A Sant Cugat, se n'han venut més de 1.500, segons l'ANC.

La caminada popular
La marxa transcorrerà per indrets com la carretera de la Rabassada, Sant Cebrià, la Ronda de Dalt i Torrent de l'Olla, per acabar a Arc de Triomf. L'organització preveu reagrupar la gent a plaça Tetuan entre tres quarts de quatre i les quatre per arribar plegats al tram 38 de la manifestació.

Vídeos de les altres manifestacions multitudinàries amb motiu de l'Onze de Setembre
2015 - Via Lliure
2014 - La V
2013 - La Via Catalana
2012 - Manifestació



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.