Procés Constituent assegura que Defranc no va pagar a la formació les donacions pactades pel seu càrrec de regidor


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una assemblea de PC

Imatge d'arxiu d'una assemblea de PC

El regidor Dimitri Defranc no va aportar a Procés Constituent (PC) cap de les quantitats econòmiques pactades amb l'assemblea del moviment a Sant Cugat. Segons la formació, els diners a transferir havien de procedir de les dietes que Defranc cobrava del consistori abans d'abandonar el grup municipal de la CUP-PC per passar a ser regidor no adscrit. La xifra que Defranc hauria deixat de donar és propera als 1.600 euros.

Segons el membre de PC Xavier Humet, els diners no transferits haurien d'haver sorgit d'entre el 5% i el 10% dels ingressos bruts que Defranc va rebre per la seva tasca de regidor al grup de la CUP-PC des de principis de mandat. Per decisió de l'assemblea de PC, el percentatge pactat amb Defranc era inferior a l'habitual tenint en compte la situació personal i laboral del regidor.

D'acord amb el codi ètic de la CUP-PC, l'exformació de Defranc estableix la limitació de sous a un màxim de 2,5 vegades el salari mínim interprofessional i que el màxim d'aquesta xifra que pot rebre un càrrec no pot superar el 50% del total. D'aquesta manera, es pretén evitar que els membres de PC depenguin econòmicament en exclusiva de les responsabilitats en l'administració.

Humet ha negat que cap membre de la formació demanés a Defranc pagar la quantitat pactada en negre, al contrari del que el regidor no adscrit, assegura, comenta en privat.

La CUP-PC oferirà dimarts de la setmana que ve una roda de premsa per valorar la situació del grup municipal després de la marxa de Defranc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.