ICV-EUiA vol que Sant Cugat doni suport a Barcelona pel tancament del Centre d'Internament d'Estrangers

Interior del CIE / Foto: ACN

Política

Publicat el 12/set/16 per Sergio Morales

ICV-EUiA vol que l'Ajuntament insti el govern espanyol a tancar els Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) i que doni suport al consistori de Barcelona perquè mantingui tancat de forma definitiva el que hi ha a la Zona Franca. A través d'una moció, els ecosocialistes volen que Sant Cugat treballi 'per l'eradicació del racisme', 'garantir la igualtat de drets i oportunitats' de tots els ciutadans i per refermar que cap persona no sigui detinguda a la ciutat per 'qüestions racials'.

El regidor del partit Ramon Gutiérrez considera que els CIE vulneren els drets humans.

Ramon Gutiérrez

És un element antidemocràtic on es vulneren els drets humans. Com a ciutat que sempre s'ha posicionat a favor dels drets humans, ens hem de posicionar i donar suport per tancar-los.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La moció també proposa que s'insti el ministeri d'Interior espanyol a cessar 'les deportacions exprés' i les que es fan en vols col·lectius. El text, a més, també proposa la derogació del Protocol de Deportació de la Policia Nacional (2007), que permet la sedació forçosa i l'ús de camises de força, brides i corretges en les persones que seran deportades.