El PSC busca el compromís de l'equip de govern per fer arribar l'aigua a Can Barata


  • Comparteix:

El PSC ha exposat la seva proposta en roda de premsa aquest dijous

El PSC ha exposat la seva proposta en roda de premsa aquest dijous

El PSC proposa que el ple de l'Ajuntament es comprometi a incloure una partida en el pressupost de l'any vinent per estudiar la connexió de Can Barata a la xarxa d'aigua potable i unes possibles obres. Els socialistes faran aquesta petició en una moció al ple de dilluns després que aquesta setmana el govern local anunciés que al 2017 serà una realitat la connexió del barri a la xarxa.

El PSC recorda que l'actual sistema de subministrament d'aigua a la zona amb un pou d'abastament i un dipòsit a carregar amb cisternes és 'una mancança històrica'. Segons els càlculs del PSC, al primer semestre de l'any vinent serà possible trobar la millor fórmula per solucionar la situació i, al segon semestre, ja es podria començar la licitació o la contractació de l'obra corresponent.

El portaveu socialista, Pere Soler, s'ha mostrat satisfet.

Pere Soler

Estem contents perquè volíem posar el debat sobre la taula. Ja ho vam demanar als pressupostos participatius.


L'anunci del govern
La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, va anunciar aquesta setmana que al 2017 serà una realitat la connexió de Can Barata a la xarxa d'aigua potable. Per fer-ho possible, el consistori ha demanat a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) una subvenció per fer front al projecte valorat en 600.000 euros. Si no és possible, l'equip de govern cobrirà la despesa a través del capítol d'inversions per a aigua (Sorea) de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Actualment, Sorea té encarregat un estudi per saber quina és la millor manera per connectar el barri, amb Rubí, Sant Quirze i la zona de Can Sant Joan com a possibles opcions. La concessionària també treballa en els problemes de baixa pressió de l'aigua al territori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.