La Floresta lamenta la interlocució 'poc fluïda' amb l'Ajuntament i la lentitud en gestions d'alguns temes


  • Comparteix:

Piqué i els veïns assistents

Piqué i els veïns assistents

El consell de barri de la Floresta ha encetat aquest dijous el nou curs amb una crítica a l'Ajuntament per una interlocució 'poc fluïda' i una demora en la gestió de diverses qüestions que afecten el districte. És una de les conclusions de l'informe que ha elaborat la presidència de l'òrgan sobre els primers sis mesos de funcionament. El balanç també destaca l'alta participació dels florestans al consell, fet que confirma, segons el consell, que la Floresta no és un 'barri dormitori'.

El president del consell i regidor de la CUP-PC, Ramon Piqué, ha afirmat que en temes que el districte considera prioritaris el consistori mostra lentitud. Ha afegit que l'administració expressa 'desconfiança' cap al consell en alguns aspectes, però no ha concretat quins.

El balanç dels primers sis mesos també ha remarcat l''aposta col·lectiva' dels florestans pel consell i l'evolució de les queixes ciutadanes cap a les propostes. Piqué ha emplaçat els veïns a mantenir aquesta actitud proactiva.

Ramon Piqué

Parlem amb la gent de l'Ajuntament, però les coses van molt, molt lentes. Però no us rendiu perquè estem en el camí que pot donar fruits.


A requeriment de Cugat.cat, el comissionat de Participació Ciutadana i vocal de Convergència al consell, Joan Puigdomènech, ha respost les crítiques sobre la interlocució amb el consistori. El convergent ha acceptat la queixa però ha dit que 'no és del tot justa'.

Joan Puigdomènech

Potser és un president del consell molt dedicat i considera que les coses haurien d'anar més ràpides. L'administració té els seus tempos i això a vegades es confon amb lentitud.


Les votacions per al pressupost de lliure disposició
Es faran el 28 i 29 de setembre a l'escola La Floresta, al Centre Social i a la plaça de l'estació, amb horaris concrets disponibles a Lafloresta.info. Per votar entre els 18 projectes proposats pels veïns, cal ser major de 16 anys i estar empadronat al districte. Els projectes per optar a la partida de 80.000 euros tenen costos que van dels 500 als 20.000 euros.

En l'àmbit participatiu, el consell s'ha felicitat pel fet que cinc dels 25 projectes finalistes als Pressupostos Participatius de Sant Cugat siguin de la Floresta.

Altres temes del consell
Piqué ha anunciat que tractaran en un monogràfic la valoració de la primera fase del Pla de Millora Urbana (PMU) i ha encarregat als veïns que expressin tots els serrells pendents com els dels carrers Nenúfar i Casalot. El president ha afegit que té el compromís de l'equip de govern que no s'engegarà la segona fase fins que no se solucionin aquests aspectes. El director de districtes, Francesc Serra, ha dit que durant aquest mes es faran tots els repassos abans de liquidar l'obra i, si aquests no entren en la liquidació, es licitarà un projecte de millores i/o es completarà amb la brigada.

Al consell també s'ha anunciat que la plaça de Pere Planas passarà a dir-se Doctor Olivella, a petició de l'Associació de Veïns i Propietaris, per donar un espai al desaparegut metge de família del districte. Una altra novetat és la nova web Memoria.lafloresta.info, a càrrec de la comissió de patrimoni.

També s'ha apuntat que el Pla de Mobilitat florestà tindrà un procés participatiu i que es demanarà als partits que portin al ple una moció per instal·lar un ascensor direcció Barcelona a l'estació després de la negativa de l'equip de govern, que assegura l'accessibilitat al recinte.

El consell, amb una participació de 80 persones al Centre Social i Sanitari, ha finalitzat amb una actuació del baríton florestà Àngel Ferre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.