Comín admet que cal un altre hospital al Vallès Occidental, però diu que no hi ha diners per construir-lo


  • Comparteix:

Toni Comín / Foto: ACN

Toni Comín / Foto: ACN

El conseller de Salut, Toni Comín, admet que el Vallès Occidental necessita un altre hospital, però adverteix que la capacitat inversora del departament encara està lluny de poder assumir-ne la construcció. Comín ha destacat que, per ara, l'objectiu és maximitzar el servei dels equipaments públics de la comarca perquè tenen capacitat per tractar més pacients. El conseller no ha especificat quin tipus d'hospital es construiria al Vallès Occidental.

ESCOLTA-HO

En una entrevista a La Xarxa, Comín ha explicat que la planificació del departament de Salut preveu la construcció d'un hospital al Vallès Occidental. No obstant això, no ha posat data al projecte i ha argumentat que Mútua Terrassa, l'Hospital de Terrassa i el Parc Taulí de Sabadell tenen marge per assumir més pacients.

Toni Comín

Hem de maximitzar l'activitat dels hospitals que estan funcionant. El ritme inversor es recuperarà a poc a poc i no hem d'oblidar aquesta necessitat.


Comín tampoc no ha aclarit el tipus d'hospital que s'instal·laria a la comarca, però ha descartat que sigui un centre de màxim nivell com el Clínic o el Vall d'Hebron de Barcelona. Això vol dir que encara hi hauria derivacions de pacients a hospitals de la capital en alguns tractaments o operacions, tot i que el nou equipament podria reduir-ne el nombre. En aquest sentit, Comín ha remarcat que les derivacions no són negatives. El conseller ha posat com a exemple l'oncologia digestiva, que ha registrat una millora en els resultats de la mortalitat post-operatòria després de concentrar-se en pocs hospitals.

Toni Comín

És bo que activitats de màxima complexitat es concentrin en pocs hospitals. Com més casos veuen, més experts es tornen els equips sanitaris.


Un equipament ajornat
Fa quatre anys, el departament de Salut, amb l'aleshores conseller Boi Ruiz, va ajornar 'sine die' el projecte de l'hospital Vicente Ferrer que havia de donar servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.