L'Ajuntament insta el ministeri de Justícia a facilitar els tràmits per obtenir el certificat de penals


  • Comparteix:

Cua davant la gerència territorial del ministeri de Justícia al carrer de Garcilaso de Barcelona al gener / Foto: ACN

Cua davant la gerència territorial del ministeri de Justícia al carrer de Garcilaso de Barcelona al gener / Foto: ACN

L'Ajuntament instarà el ministeri de Justícia espanyol a emprendre les mesures necessàries per agilitzar els tràmits per obtenir el certificat de penals de forma immediata. Ho ha aprovat el ple aquest dilluns a través d'una moció conjunta que acorda demanar al govern espanyol estudiar la introducció de la cita prèvia per evitar les aglomeracions que s'han produït davant la gerència territorial del ministeri a Barcelona, l'única administració que pot expedir el certificat de forma immediata a Catalunya. Tots els grups han votat a favor de la moció, que signen Convergència, Ciutadans, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC. El PP s'ha abstingut i ha assegurat que el govern espanyol ja treballa per millorar els tràmits d'obtenció dels certificats.

ESCOLTA-HO

El text també insta el ministeri a millorar la coordinació entre les administracions, especialment amb els ajuntaments, per posar a disposició dels professionals que requereixen el document altres oficines on poder sol·licitar el certificat. La moció reclama que es millorin les prestacions per fer la sol·licitud a través d'Internet i demana que s'estudiï la possibilitat d'oferir l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) perquè els santcugatencs puguin fer-hi els tràmits.

L'acord també insta les administracions públiques a no demanar als ciutadans les dades que ja siguin a l'abast dels organismes públics i que utilitzin la plataforma d'intermediació de dades que gestiona el ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques espanyol.

El regidor d'Esports i Joventut, Eloi Rovira, ha defensat la moció.

Eloi Rovira

Proposem noves vies per obtenir el certificat: una millora del servei telemàtic, una franja d'obertura de les oficines més àmplia i una transferència de competències del ministeri a l'administració local.


Què és el Certificat d'Antecedents Penals?
És un certificat que permet acreditar la manca d'antecedents penals o, si escau, la seva existència. L'agost del 2015, va entrar en vigor una normativa que exigeix a les persones que exerceixen una professió o activitat que impliqui contacte habitual amb menors que presenti el certificat negatiu d'antecedents penals.

La llei afecta, sobretot, professorat, monitors de menjador i d'activitats extraescolars, voluntaris, estudiants en pràctiques i qualsevol persona que treballi o col·labori amb centres educatius i estigui directament o indirectament en contacte amb menors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.