L'Ajuntament demana al govern espanyol que tanqui els Centres d'Internament d'Estrangers


  • Comparteix:

Interior del CIE / Foto: ACN

Interior del CIE / Foto: ACN

L'Ajuntament instarà el govern espanyol a iniciar un procés de tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) i demana que no es reobri el CIE de la Zona Franca de Barcelona. La petició és fruit d'una moció original d'ICV-EUiA presentada al ple d'aquest dilluns en una moció conjunta amb Convergència, ERC-MES i el PSC a la qual també han votat a favor la CUP-PC i el regidor no adscrit Dimitri Defranc. C's i el PP han votat en contra del text.

ESCOLTA-HO

El text mostra el suport de Sant Cugat a l'Ajuntament de Barcelona per 'l'actitud ferma' d'aquest davant el ministeri de l'Interior espanyol per a la clausura del CIE de la Zona Franca. L'Ajuntament també es compromet a treballar per l'eradicació del racisme i garantir la igualtat de drets i oportunitats de tots els ciutadans. El consistori també vol garantir que cap persona no sigui identificada i detinguda per qüestions racials i privada de llibertat pel fet de trobar-se en situació administrativa irregular.

El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha comparat els CIE amb la presó de Guantánamo i ha fet el govern espanyol còmplice de les persones que han perdut la vida en aquests espais.

Èric Gómez

El ministeri de l'Interior espanyol fa controls xenòfobs i racistes al carrer i persegueix els immigrants pobres que vol engarjolar. El govern del PP va assassinar Mohammed Abbadi, Idrissa Diallo i Aramis Manoukian.


Col·lectius defensors del drets humans han assistit a la votació per agrair a l'Ajuntament el suport. Quan el regidor del PP Álvaro Benejam ha intervingut per explicar el seu posicionament, el públic ha recriminat el seu posicionament.

Álvaro Benejam

Als CIE s'internen persones que han comès delictes... Comprenc que aquest tema susciti passions.


La moció insta el ministeri d'Interior espanyol a cessar 'les deportacions exprés' i les que es fan en vols col·lectius. El text també proposa la derogació del protocol de deportació de la Policia Nacional espanyola (2007), que permet la sedació forçosa i l'ús de camises de força, brides i corretges en les persones que seran deportades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.