Sant Cugat dóna suport al Correllengua per impulsar l'ús social del català


  • Comparteix:

El Correllengua 2016 ret homenatge a Montserrat Roig / Foto: Correllengua 2016

El Correllengua 2016 ret homenatge a Montserrat Roig / Foto: Correllengua 2016

Sant Cugat dóna suport al Correllengua 2016 com a instrument per millorar l'ús social de la llengua catalana arreu del territori. El consistori ajudarà totes les entitats locals que vulguin organitzar el Correllengua aportant la infraestructura i l'ajuda necessàries per a les activitats que es programin. L'acord és fruit d'una moció de Convergència, la CUP-PC i ERC-MES amb el suport de ICV-EUiA, el PSC i el regidor no adscrit. C's i el PP hi han votat en contra.

ESCOLTA-HO

El consistori s'ha compromès a donar suport a les iniciatives de voluntariat promogudes per la impulsora de la proposta, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), encaminades a facilitar l'ús del català entre persones i col·lectius, especialment entre la població nouvinguda.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha argumentat el motiu pel qual el seu grup municipal ha presentat un text que ja es va aprovar l'any passat.

Carmela Fortuny

Enguany és el vintè aniversari del Correllengua i volem que s'hi sumin més entitats. Enguany no som encara un país normal.


C's i el PP han rebutjat la moció. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha lamentat 'la pèrdua de normalització' del castellà a Catalunya. El regidor de C's Sergio Blázquez considera que el català ja té una situació normalitzada i ha comparat la promoció del Correllengua amb la medicació innecessària.

Sergio Blázquez

Cal medicació quan hi ha malaltia. Quan ha millorat el pacient s'ha de retirar la medicació o resultarà contraproduent.


El plenari farà arribar aquest acord a la seu nacional de la CAL.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.