El ple de Sant Cugat dóna suport a les conclusions de la comissió del Procés Constituent del Parlament


  • Comparteix:

La majoria independentista s'ha fet sentir al ple

La majoria independentista s'ha fet sentir al ple

ERC-MES, Convergència, la CUP-PC i el regidor no adscrit han fet valer la majoria independentista del ple per aliar-se en la moció que dóna suport a les conclusions de la comissió del Procés Constituent del Parlament de Catalunya. El text, d'ERC-MES i Convergència, ha rebut els vots contraris d'ICV-EUiA, C's i el PP i 'la no-participació' del PSC. La mateixa aritmètica ha rebutjat la moció alternativa del grup popular que demanava just el contrari.

ESCOLTA-HO

El ple ha unificat el debat de les dues mocions que, contraposades, ha servit perquè els set grups i el regidor no adscrit mostrin el seu posicionament sobre el procés de Catalunya cap a la independència. Els proposants de la moció, ERC-MES i Convergència, han agraït que C's, a diferència d'altres vegades, no hagi abandonat la sessió com a mostra de bona voluntat en el diàleg de partits.

El regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha refermat que el debat obert sobre el procés és el més ben definit dels que s'han posat sobre la taula.

Ferran Villaseñor

El dret de decidir s'ha d'ampliar. I tant de bo hi haguéssin propostes a la canadenca i a l'escocesa. Però la que tenim sobre la taula és la més ben definida i amb un debat més concloent.


Una defensa que ha subscrit Convergència que ha recordat que 'el mandat del 27-S' ha deixat clara la voluntat de la majoria del poble català. Ha anat més enllà la CUP-PC que ha subratllat que aquesta majoria serà més evident després de les terceres eleccions espanyoles.

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, s'ha mostrat rotund a l'hora de dir que donar per bones les conclusions de l'estudi és 'anar pel mal camí' i, més, quan 'se salten la legalitat'.

Álvaro Benejam

Per la via de la política no hi ha hagut manera d'aconseguir els objectius per part dels partits independentistes. Proposem que no es vagi per aquest camí.


En una breu intervenció, C's ha reiterat que 'cap ordenament jurídic' acceptarà aquestes conclusions, que van 'contra la Constitució, l'Estatut i l'estat de dret'. ICV-EUiA ha expressat que la resolució de l'estudi ha permès 'Junts pel Sí publicitar la seva acció' i al PP, buscar la confrontació social.

El PSC ha adoptat la modalitat de 'la no-participació' en les votacions de les mocions i ha afirmat que les conclusions de la comissió serveixen pel 'confrontament d'institucions'.

El regidor no adscrit, Dimitri Defranc, ha votat a favor de la moció pro-comissió i en contra de la moció del PP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.