ERC-MES demana que Sant Cugat commemori el centenari de l'arribada dels Ferrocarrils


  • Comparteix:

ERC-MES té la mirada posada en el centenari de l'arribada dels Ferrocarrils

ERC-MES té la mirada posada en el centenari de l'arribada dels Ferrocarrils

ERC-MES, a través de l'Associació Amics del Ferrocarril, presentarà una moció al ple d'octubre perquè Sant Cugat commemori l'arribada del centenari del ferrocarril a la ciutat. El text proposa que es creï una comissió de treball com a espai de participació ciutadana per organitzar activitats amb les propostes d'associacions, veïns i empreses.

El 26 d'octubre de 1917 es va inaugurar l'estació de Ferrocarrils de Sant Cugat. ERC-MES vol que la ciutat amb l'objectiu de 'recuperar, preservar i dignificar' la memòria del que han aportat els ferrocarrils al municipi.

El regidor republicà Èric Gómez ha explicat que la seva arribada a la localitat va suposar un punt d'inflexió per a la història de Sant Cugat.

Èric Goméz

ERC vol donar suport a l'impuls d'aquesta iniciativa dels Amics de Ferrocarrils que vol posar de relleu el que va suposar l'arribada del ferrocarril a la ciutat.


Les estacions que actualment FGC té al municipi són la Floresta, Valldoreix, Sant Cugat, Volpelleres, Can Sant Joan, Mira-sol i Hospital General. L'estació de les Planes està ubicada al terme de Barcelona.

Homenatge fa 11 anys
La Floresta va recuperar el 2005 una part de la seva memòria històrica amb un acte d'homenatge a l'enginyer nordamericà Frederick Pearson, responsable de l'arribada del ferrocarril al Vallès i de la llum elèctrica a tot Catalunya. Per mantenir viu el record d'aquest personatge històric, Ferrocarrils de la Generalitat va penjar una placa commemorativa a l'estació del districte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.