Puig defensa la modificació del conveni amb la concessionària del complex esportiu de Valldoreix


  • Comparteix:

Un moment de la sessió

Un moment de la sessió

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha defensat a la junta de veïns d'aquest dijous la validesa de la modificació del contracte per a la gestió del complex esportiu que l'entitat va signar amb la concessionària Eventing Sports Cinc el 2012. Puig ha justificat el recurs presentat per l'EMD davant l'anul·lació judicial del contracte i s'ha emparat en els 150.000 euros d'estalvi anual que suposa el fet que, amb la modificació, l'empresa assumeixi els subministres que fins llavors pagava l'entitat.

El juliol passat, el jutjat Contenciós Administratiu número 4 de Barcelona va anul·lar el canvi de contracte efectuat amb l'arribada de CiU-Actuem al govern. La sentència dóna la raó als Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix i a l'aleshores portaveu de la Candidatura de Progrés, Pau Alonso, en el recurs contenciós contra l'EMD en considerar que la modificació canviava les bases del contracte original i 'afavoria l'interès privat per sobre del públic'.

A la junta de veïns, C's ha preguntat al govern si, a banda del recurs, arribarà algun acord amb la part demandant. Puig s'ha limitat a dir que mantindran la via judicial del recurs. És una resposta que no ha satisfet bona part del públic assistent, integrat per l'expresidenta Montse Turu (Candidatura de Progrés), membres de Veïns i Veïnes Progressistes i el mateix Alonso, que ha advertit que el recurs de l'EMD serà perjudicial per al territori.

Pau Alonso

Vostè s'oposava sistemàticament a reconcursar el tema. Seria millor que acceptin la sentència perquè reconduir el tema anirà en contra dels interessos del poble


En declaracions a Cugat.cat, Josep Puig ha dit que el govern anterior amb Turu no va fer res per millorar les condicions del conveni i ha defensat la validesa del nou ja que, fins el canvi de contracte, l'EMD assumia el pagament dels subministres. Una despesa de la qual va fer-se càrrec Eventing Sports, a canvi de poder explotar la pista verda del complex.

Josep Puig

Seguim entenent que en benefici del poble o de l'EMD, aquest conveni ens estalvia 150.000 euros l'any. Per tant, és un argument el suficientment sòlid per poder continuar per aquí.


El 2012, Pau Alonso ja va exposar que l'actualització del conveni beneficiava l'empresa concessionària perquè es perdia la possibilitat de tenir ús de la pista verda, on ara Eventing Sports ha construït les pistes de pàdel.

Les mocions
La sessió ha presentat la moció institucional per a l'adhesió de l'EMD a la campanya No puc esperar! per cedir lavabos d'edificis públics a persones amb la malaltia de Crohn i colitis ulcerosa. També s'ha aprovat la moció d'ERC-MES perquè els empleats de l'EMD tinguin un salari mínim de 1.000 euros, amb els vots favorables de tots els grups tret de l'abstenció de C's.

El govern ha tombat el text de la CUP-PC per implantar la recollida porta a porta als barris de Sant Jaume, la Barceloneta i la Serreta, amb els vots a favor d'ERC-MES i C's. Els contraris de CiU-Actuem també han impedit que prosperés la proposta conjunta de l'oposició, original de C's, per implantar millores en el sistema de sanejament del clavegueram.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.