Els robatoris amb força a domicilis a Sant Cugat han augmentat un 50% en un any


  • Comparteix:

Els robatoris amb força a domicilis han crescut un 50% en el darrer any a Sant Cugat. Entre el setembre del 2015 i l'agost d'aquest any, s'han registrat un total de 630 incidents d'aquest tipus, 214 més que els 12 mesos anteriors, quan n'hi va haver 416. A la roda de premsa posterior a la junta local de seguretat d'aquest dimarts, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha anunciat que s'ha activat un dispositiu específic per posar fi a aquesta situació. També se sol·licitaran mesures concretes als Mossos d'Esquadra, tot i que no les ha especificat ja que està a l'espera d'una reunió amb el conseller d'Interior aquest divendres.

Conesa ha assenyalat que aquest increment ha contribuït decisivament a l'augment del 9% del total de delictes contra el patrimoni, que ha arribat als 4.300 casos en els darrers 12 mesos. Els autors dels robatoris amb força, que no impliquen violència contra les persones, serien delinqüents habituals, que es traslladen en transport públic fins a la ciutat i que s'enduen objectes que pesen poc, com joies i diners en metàl·lic, segons les dades consistorials.

Per lluitar contra aquesta situació, s'ha dissenyat un dispositiu específic a partir de patrullatges dirigits i vigilància estàtica en els punts que s'han identificat com a crítics per aturar aquest tipus de delictes. Conesa ha assegurat que estan preparats per afrontar aquests delictes.

Mercè Conesa

Volem que sàpiguen que els estem esperant i que des de la Policia Local estem preparats amb un sistema diferent de patrullatge en el qual aquestes zones estaran perfectament reforçades.


Conesa també ha explicat que la gran majoria d'incidents es concentren al casc urbà de Sant Cugat, seguit de Mira-sol i Valldoreix, en plantes baixes i primers pisos. Segons les dades de l'Ajuntament, els delictes es cometen majoritàriament dimecres, dijous i divendres entre les vuit del matí i les dotze del migdia i entre les quatre de la tarda i les vuit del vespre. Els mètodes més utilitzats són el de l'espiell i el de la pota de cabra.

Altres dades
Conesa també ha donat a conèixer que el nombre d'atropellaments ha baixat respecte l'any anterior amb 33 casos, cap d'ells mortal. És un aspecte, el de la seguretat viària, que l'Ajuntament vol solucionar amb la instal·lació d'il·luminació als passos de vianants de la carretera de Vallvidera, el carrer de Francesc Moragas i l'avinguda de Rius i Taulet.

L'alcaldessa també ha agraït la tasca dels mitjans locals a l'hora d'informar sobre la crema de contenidors i el cas d'assetjament sexual al Parc Central ja que ha contribuït a reduir el delicte, tot i no trobar-ne els responsables.

Pel que fa als efectius de la Policia Local, l'alcaldessa s'ha felicitat per l'assoliment dels 100 agents i ha recordat que a final de mandat Sant Cugat en tindrà 120.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.