Veïns Sant Cugat Centre recull signatures per reclamar a l'Ajuntament que garanteixi el descans veïnal


  • Comparteix:

Moment de la reunió dels veïns, aquest dijous

Moment de la reunió dels veïns, aquest dijous

L'Associació de Veïns Sant Cugat Centre ha iniciat una recollida de signatures per demanar a l'Ajuntament que garanteixi que el descans veïnal no es vegi afectat per les terrasses, la Festa Major i els concerts. L'entitat vol reunir 2.000 suports per demostrar que 'la problemàtica és visible' a la ciutat i per això també demana el suport de la ciutadania que no viu al casc urbà.

Els veïns han recollit, de moment, 200 suports i confien a assolir l'objectiu de les 2.000 signatures. És per això que, entre altres accions, posaran una taula a la Festa de Tardor per fer una crida perquè la ciutadania de tot el territori se solidaritzi amb la seva causa.

La iniciativa engegada vol fer palès els diferents problemes que, segons l'associació, afronten des de fa temps els habitants del centre. La recollida de signatures reclama que es reparteixin els concerts per la resta del territori, que la Festa Major duri només tres dies, l'ordenança reguladora de terrasses i el compliment de les ordenances de soroll i de civisme.

Sobre les autoritzacions per obrir terrasses, l'entitat sosté i lamenta que l'Ajuntament hagi derogat al juliol passat el decret que congelava -des de setembre de 2014- l'atorgament de noves llicències.

El president de l'Associació de Veïns de Sant Cugat Centre, Josep Vergés, ha afirmat que volen recollir 2.000 signatures per fer veure l'alcaldessa que els veïns del centre han de poder viure 'amb una certa dignitat'.

Josep Vergés

No volem un 'Sant Cugat Village'. Volem una ciutat viva i hem de poder viure amb una certa dignitat al centre.


Resposta del Síndic
D'altra banda, l'Associació de Veïns Sant Cugat Centre ha obtingut resposta del Síndic de Greuges de Catalunya a la queixa tramitada per l'excés de soroll de les terrasses. Segons el col·lectiu, el defensor del poble afirma que no 'hi ha res irregular' en el compliment de l'ordenança de soroll per part del consistori. És una resposta amb què l'entitat no està conforme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.