ERC-MES defensarà al ple la sortida de l'HGC del sistema públic i acusa Convergència de ser 'deslleial' al govern


  • Comparteix:

Exterior de l'HGC de Catalunya

Exterior de l'HGC de Catalunya

ERC-MES defensarà al ple de dilluns que ve la sortida de l'Hospital General de Catalunya (HGC) del sistema sanitari integral d'utilització pública (SISCAT) i ho farà amb una moció alternativa a la que ha presentat Convergència de Sant Cugat, que proposa el contrari. Els republicans acusen els convergents de ser 'deslleials' amb el govern de la Generalitat, del qual formen part, ja que la sortida de l'HGC es recull en el pla de xoc pactat entre Junts pel Sí (JxSí) i la CUP-CC.

A la moció alternativa, ERC-MES recorda que el pla de xoc estipula que 'es garantirà que la llista de centres del SISCAT només inclogui centres de titularitat pública o sense ànim de lucre i no centres hospitalaris privats amb ànim de lucre', com és l'HGC. La portaveu republicana, Mireia Ingla, ha criticat la postura de Convergència de Sant Cugat.

Mireia Ingla

No és la primera vegada que uso l'adjectiu: es tracta de deslleialtat política.


Els republicans subratllen que els serveis assumits fins al 31 de desembre per l'HGC passaran a centres públics - MútuaTerrassa, Hospital de Terrassa i Parc Taulí - i així s'evitarà que els santcugatencs hagin de traslladar-se fora de la comarca si els necessiten. El text afegeix que la gestió pública comportarà un estalvi perquè no haurà de tenir en compte 'marges de benefici, plusvàlues, ni criteris de creixement sanitari, sinó que tot el seu capital es destina al mateix sistema sanitari'.

Ingla ha recordat que es mantindran els llocs de feina de treballadors de l'HGC amb contracte indefinit afectats per la sortida del centre del SISCAT ja que aquests empleats es traslladaran als equipaments públics que assumeixin els serveis. Una situació diferent és la dels professionals amb contractes temporals, ja que, segons la moció, 'responen a interessos merament empresarials que res tenen a veure amb eliminar l'activitat pública de la clínica privada'.

Mireia Ingla

Lamentem que hi hagi treballadors en aquesta situació. No és responsabilitat de la conselleria, sinó que és fruit d'una manera de fer d'una empresa que depèn del capital risc.


La moció alternativa també destaca que la viabilitat de l'HGC no depèn de la gestió que assumeixi del sector públic, ja que el 85% de la seva activitat procedeix de mútues.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.