ICV-EUiA demanarà que qualsevol infraestructura de mobilitat del Vallès tingui titularitat catalana


  • Comparteix:

ICV-EUiA considera que el projecte del Quart Cinturó és una obra 'caduca' / Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat

ICV-EUiA considera que el projecte del Quart Cinturó és una obra 'caduca' / Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat

ICV-EUiA presentarà una moció al ple d'octubre per demanar la titularitat catalana sobre qualsevol nova infraestructura de mobilitat del Vallès. D'aquesta manera, el grup municipal vol deixar sense efecte la licitació de l'estudi informatiu del Quart Cinturó, un projecte que considera 'faraònic i caduc'. A més, reclama que el Pla Específic de Mobilitat del Vallès que està preparant la Generalitat impliqui els ajuntaments de la comarca.

La moció demanarà que l'Estat espanyol anul·li la licitació del tram Terrassa-Granollers de la B-40. També es reclamarà que el govern exigeixi la competència plena sobre qualsevol nova infraestructura de mobilitat al Vallès a l'Estat espanyol, tal com es desprén de l'Estatut, i s'insta el departament de Territori i Sostenibilitat a comptar amb l'Ajuntament per a qualsevol cosa. Ho explica el regidor d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez.

Ramon Gutierrez -

Creiem important que els ajuntaments participin en la redacció d'aquest Pla Específic de Mobilitat, i que no sigui un pla que només serveixi per justificar grans infraestructures com el Quart Cinturó.


Els ecosocialistes exposen que darrere del Quart Cinturó hi ha 'molta especulació i molts interessos particulars' i que l'obra provoca 'una esquerda' en el territori. El grup municipal proposa fer obres per aprofitar els eixos ja existents per millorar la connexió interlocal.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.