ERC demana 'valentia' per fer possible la república catalana en el 76è aniversari de la mort de Companys


  • Comparteix:

Oriol Cisteró i Lluc Cahís / Foto: ERC

Oriol Cisteró i Lluc Cahís / Foto: ERC

ERC crida a 'la valentia' del teixit independentista per proclamar la república catalana i perquè no hi hagi més 'covardies' en aquest sentit, en referència al fet l'Ajuntament no obrís les portes dimecres passat amb motiu del Dia de la Hispanitat. Gairebé una quarantena de persones s'ha concentrat aquest divendres a la plaça d'Octavià per homenatjar Lluís Companys en el 76è aniversari del seu afusellament. Els republicans han posat l'expresident de la Generalitat com a exemple de compromís amb la causa independentista.

El president del partit, Oriol Cisteró, considera que l'única manera per fer efectiva la condemna a l'assassinat de Companys és a través de l'autodeterminació.

Oriol Cisteró

El que estem reivindicant no ho aconseguirem perquè l'Estat espanyol no ens concedirà la nul·litat del procés. L'única solució és que ho fem nosaltres amb la república catalana.


Un any més, els republicans han lamentat que l'Estat espanyol no anul·li el judici que condemna Companys i han fet una crida per mantenir viu el record de les víctimes del franquisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.