La Mútua i el Consorci Sanitari de Terrassa absorbiran l'activitat derivada a l'HGC, segons Comín


  • Comparteix:

El conseller de Salut, Toni Comín, al Parlament

El conseller de Salut, Toni Comín, al Parlament

El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i la Mútua de Terrassa assumiran, a partir de l'1 de gener, l'activitat que actualment té concertada l'Hospital General de Catalunya (HGC) i per això el Departament de Salut ja està negociant, amb totes les parts, els termes del trasllat per evitar l'acomiadament de cap treballador i garantir la qualitat de l'assistència sanitària. Així ho ha explicat el conseller de Salut, Toni Comín, en una entrevista a l'ACN, on no ha avançat el nombre de treballadors que es veuran afectats per aquest trasllat, però s'ha mostrat optimista a l'hora de culminar el procés, ja que el procediment jurídic és el mateix que ha acabat amb 'èxit' a la Clínica del Vallès cap al CST i el Parc Taulí de Sabadell.

Comín està convençut que el procediment es resoldrà positivament depenent de 'l'actitud de l'empresa'. El conseller ha recordat que, en el cas de la Clínica del Vallès, es va obrir un diàleg entre totes les parts, els comitès d'empresa i les direccions de les empreses emissores i les empreses receptores. Per Comín és una 'sort' que una d'aquestes empreses, el CST, ja hagi participat d'aquest procés en una ocasió i hagi fet una rebuda 'extraordinària'.

Comín no ha donat les xifres dels treballadors que es veuran afectats per aquest trasllat de l'activitat l'HGC, però reconeix que si no es fa, la viabilitat del CST, per exemple, estaria en situació de risc' a causa d'un deute històric i un infrafinançament.

El conseller ha recordat que Salut ja està fent plans d'ajustament que el facin viable gràcies a aquesta activitat que li vindrà de l'HGC. Per Comín, cal preocupar-se primer dels hospitals públics, responent així les reticències que en alguna ocasió ha mostrat l'Ajuntament de Sant Cugat. El conseller ha recordat al consistori que hi ha treballadors de tots els centres implicats que viuen a Sant Cugat i a Terrassa. Per això, insta a preocupar-se de tots els treballadors.

Comín s'ha reunit aquest divendres amb treballadors de l'HGC i l'alcaldessa i els ha traslladat que les converses amb la direcció del centre van començar al febrer. Tant els empleats com fonts de l'equipament ho han desmentit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.