C's vol que l'Ajuntament cedeixi els locals municipals en desús a les entitats i associacions de la ciutat


  • Comparteix:

Els regidors Munia Fernández-Jordán i Aldo Ciprián

Els regidors Munia Fernández-Jordán i Aldo Ciprián

C's vol que l'Ajuntament cedeixi els locals municipals infrautilitzats o en desús a les entitats i les associacions de la ciutat. La formació presentarà una moció al ple d'aquest dilluns on instarà el consistori a elaborar, en el termini de tres mesos, una ordenança que reguli el procediment i els requisits per a la cessió d'espais i locals de titularitat pública.

El partit també demana que l'ordenança incorpori el registre d'entitats i associacions demandants de la cessió d'aquests equipaments. La regidora de la formació Munia Fernández-Jordán ha explicat que amb aquesta ordenança es podria evitar les ocupacions d'edificis.

Munia Fernández-Jord

Durant l'última fase de l'estiu s'han produït moviments okupes. Aquest tipus de regulació podria ser una forma de donar resposta a aquests moviments incívics que s'estan donant ja que des de l'Ajuntament es cobriria la demanda.


El text també exigeix que s'elabori i es publiqui al web de l'Ajuntament un inventari dels locals municipals, inclús els de Promusa, amb una descripció de l'estat en el que es troben i que s'especifiqui si estan cedits, i en cas de ser així, a quina entitat i en quines condicions.

El futur dels edificis municipals en desús
C's ja va interessar-se pel tema al ple de febrer quan l'oposició va aliar-se per incloure a l'actualització del Pla d'Equipaments el debat sobre el destí cultural dels edificis municipals en desús, arran d'una moció original d'ICV-EUiA presentada amb ERC-MES.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha explicat a Cugat.cat que l'Ajuntament ja ha posat fil a l'agulla -de forma interna- a l'organització del procés participatiu que tindrà la revisió del Pla d'Equipaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.