CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA volen que l'electricitat d'edificis municipals provingui d'energia 100% renovable


  • Comparteix:

Mireia Ingla (ERC-MES), Núria Gibert (CUP-PC) i Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA), a la presentació de la moció

Mireia Ingla (ERC-MES), Núria Gibert (CUP-PC) i Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA), a la presentació de la moció

La CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA proposaran al ple que l'electricitat de les instal·lacions municipals provingui d'energia 100% renovable. La moció es debatrà al ple de dilluns i adverteix que 'el model energètic basat en combustibles fòssils és insostenible'.

El text insta l'Ajuntament a associar-se a Som Energia, una cooperativa de consum d'energia verda sense ànim de lucre, abans que acabi l'any. En paral·lel, l'objectiu de la moció també és que abans de mig any el consistori prepari una licitació per a la contractació de l'electricitat de les instal·lacions municipals amb una distribuïdora d'electricitat 100% renovable.

L'equip de govern, que donarà suport a la moció, ha presentat una esmena que els proposants han acceptat. S'hi explica que la licitació amb la nova companyia subministradora es farà quan s'acabi el contracte actual que té l'Ajuntament, tot i que no n'han especificat la data.

A la licitació, també es demanarà que s'incloguin aspectes per fomentar el canvi de model energètic i requisits com la lluita contra la pobresa energètica i que la companyia no tingui ànim de lucre. La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha explicat el motiu d'aquestes peticions.

Núria Gibert

És una responsabilitat de les administracions, que han de ser capdavanteres no només com a consumidores sinó també en aquesta transformació de model energètic.


La proposta també recull que el consistori, amb Som Energia, impulsi una campanya per informar la ciutadania de la conveniència i necessitat d'apostar per un canvi de model energètic basat en el consum d'energies 100% renovables.

La voluntat és que l'ús d'aquest tipus d'energia comenci a l'ajuntament per després estendre'l a la resta d'edificis municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.