El govern local proposa unes ordenances sense increment en el rebut de l'IBI

Ajuntament de Sant Cugat

Política

Publicat el 21/oct/16 per Redacció

El govern local proposa per a l'any vinent unes ordenances fiscals sense increment en el rebut de l'IBI, però amb noves subvencions en aquest impost per a 'famílies amb escassa capacitat econòmica' i per a entitats culturals i esportives. La proposta no inclou cap creació d'impost ni cap increment en els ja existents. El marc d'ingressos de l'Ajuntament es portarà a aprovació provisional al ple de dilluns.

L'IBI mantindrà les bonificacions d'anys anteriors per a famílies nombroses i monoparentals, i gent gran, entre d'altres. També s'hi afegirà una línia de subvencions per ajudar a pagar l'impost a famílies amb 'escassa capacitat econòmica', fruit de l'acord d'estabilitat pressupostària amb ERC-MES. Aquesta línia ja entrarà en funcionament aquest any amb un topall de 125.000 euros i continuarà el vinent amb una partida de 150.000. Es calcula que un miler de famílies podran beneficiar-se de la mesura i es prendrà com a referència el nivell de renda de la unitat familiar i el valor cadastral de l'immoble.

Una altra de les novetats és la línia de subvenció de l'IBI per a entitats culturals i esportives si són propietàries de l'immoble o si s'especifica en el contracte de lloguer que assumeixen el pagament d'aquest impost. Es bonificarà fins al 50% del rebut a llibreries, sales d'exposicions, seus d'entitats culturals, clubs esportius i similars. S'ha calculat una forquilla d'entre 50.000 i 75.000 euros d'ajut en aquesta línia.

El tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Damià Calvet, ha explicat que volen posar en valor l'aportació social d'entitats esportives i culturals a la ciutat.

Damià Calvet

Creiem en el teixit social i cultural i en la funció que duen a terme.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per qüestions legals, les dues noves línies de subvencions no formen part de les ordenances sinó que s'integren en una partida pressupostària.

Altres novetats
Els vehicles elèctrics i híbrids amb 0% d'emissions podran aparcar gratuïtament a la zona blava. Els vehicles amb segell ECO tindran un descompte del 50% quan hi estacionin.

Pel que fa a la plusvàlua, es rebaixa del 30 al 29% la taxa d'aquest impost.

Dilluns, es portarà al ple l'aprovació provisional de les ordenances. Es preveu que la votació definitiva tingui lloc al desembre amb el conjunt dels pressupostos.