El ple aprova que l'electricitat de les instal·lacions municipals provingui d'energia 100% renovable


  • Comparteix:

L'eòlica és un tipus d'energia renovable / Font: ACN

L'eòlica és un tipus d'energia renovable / Font: ACN

El ple ha aprovat que l'electricitat utilitzada en les instal·lacions municipals provingui d'energia 100% renovable en un futur. La decisió ha arribat a través d'una moció institucional i comportarà que l'Ajuntament s'associï a Som Energia, una cooperativa de consum d'energia verda sense ànim de lucre, abans que acabi l'any. La proposta és originària d'un text de la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA amb una esmena de Convergència.

ESCOLTA-HO

La mesura també implicarà que abans de mig any el consistori prepari una licitació per a la contractació de l'electricitat de les instal·lacions municipals amb una distribuïdora d'energia 100% renovable, que es farà efectiva quan s'acabi el contracte actual.

El regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez ha recordat que la voluntat és estendre aquest criteri al conjunt de subministraments elèctrics que depenen de l'administració local.

Ramon Gutiérrez

Volem que la distribuïdora d'electricitat concessionària certifiqui una adquisició d'una quantitat de kW 100% renovable pel consum total facturat de l'edifici. Aquesta primera experiència s'encamina a estendre aquest criteri al conjunt de subministraments que depenen de l'administració local de Sant Cugat.


A la licitació, també es demanarà que s'incloguin aspectes per fomentar el canvi de model energètic i requisits com la lluita contra la pobresa energètica i que la companyia no tingui ànim de lucre.

La proposta també recull que el consistori, amb Som Energia, impulsi una campanya per informar la ciutadania de la conveniència i necessitat d'apostar per un canvi de model energètic basat en el consum d'energies 100% renovables. La voluntat és que l'ús d'aquest tipus d'energia comenci a l'ajuntament per després estendre'l a la resta d'edificis municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.