L'HGC i el soroll del centre protagonitzen l'audičncia ciutadana


  • Comparteix:

Miquel Ŕngel Carrasco, durant la intervenció a l'audičncia

Miquel Ŕngel Carrasco, durant la intervenció a l'audičncia

L'audičncia ciutadana del ple d'aquest mes s'ha centrat en l'estat de l'HGC, el soroll al centre de la ciutat i la situació dels refugiats. És el torn que té lloc a dos quarts de set del vespre, abans de l'inici de la sessió plenŕria.

ESCOLTA-HO

HGC
El president de l'Associació Professional de Facultatius de l'HGC, Miquel Ŕngel Carrasco, ha entregat prop de 4.500 signatures a favor de mantenir el centre en el SISCAT. Carrasco ha reiterat que l'HGC no ha rebut cap oferta de la Generalitat perquč sigui comprat i passi a mans de la salut pública. El president de l'Associació Professional de Facultatius de l'HGC diu que es podria estudiar el projecte, perň no pot ser una opció immediata. Segons Carrasco, caldria parlar amb la futura propietŕria de l'HGC, el grup Fresenius, i amb els treballadors.

Veďns Sant Cugat Centre
Ángela Palacios, de Veďns Sant Cugat Centre, pregunta a l'alcaldessa per quč no ha rebut el llistat de terrasses del centre de la ciutat, tal com havia reclamat. Palacios també pregunta per la possibilitat de convertir l'antic ajuntament en un hotel d'entitats i adverteix que aixň pot generar més pressió d'activitats a la plaça de Barcelona. Palacios demana que es pregunti als veďns de la plaça si volen que es destini l'equipament a aquest ús.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, respon que el projecte d'hotel d'entitats entra en el procés de pressupostos participatius a instŕncies d'una entitat del barri.

El president de Veďns Sant Cugat Centre, Josep Verges, lamenta l'impacte acústic dels concerts de Festa Major i que no s'hagin pres mesures correctes per analitzar les molčsties que han generat. Verges remarca que les actuacions musicals recents han superat els límits acústics establerts.

La tinenta d'alcalde Cristina Paraira diu que es treballa per minimitzar les molčsties i millorar la convivčncia. Segons Paraira, es fan estudis per adequar els escenaris i altres elements d'espectacles per evitar que es molesti els veďns. Paraira admet que és complicat trobar un punt de satisfacció entre residents i gent que vol sortir al carrer.

Assemblea Voluntaris pels Refugiats
Una representant pregunta per la moció aprovada al juny sobre els refugiats i sobre la seva aplicació. La tinenta d'alcalde Susanna Pellicer diu que ja s'han reunit amb Proactiva OpenArms, perň queden pendents altres reunions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.