La ciutat defensarà la titularitat catalana de les vies que es construeixin al Vallès


  • Comparteix:

Projecte del Quart Cinturó / Foto: Departament de Territori

Projecte del Quart Cinturó / Foto: Departament de Territori

Sant Cugat defensarà la titularitat catalana de qualsevol nova infraestructura de mobilitat al Vallès. D'aquesta manera el consistori vol deixar sense efecte la licitació de l'estudi informatiu del Quart Cinturó. La petició és fruit d'una moció original d'ICV-EUiA presentada al ple en una moció conjunta amb ERC-MES. La moció s'ha aprovat amb els vots a favor de la CUP-PC, ERC, ICV-EUiA i el regidor no adscrit, l'abstenció de MES i de l'equip de govern, i els vots en contra de C's, el PSC i el PP.

ESCOLTA-HO

La moció insta la Generalitat a fer les accions polítiques i jurídiques oportunes per aturar la licitació de l'estudi informatiu de l'autovia orbital de Barcelona (B40) i el tram de Terrassa a Granollers, l'enllaç de l'AP7 i la C60. El text també insta el govern a reclamar a l'Estat espanyol la competència plena sobre qualsevol nova infraestructura de mobilitat al Vallès com es desprén de l'Estatut, amb el corresponent finançament per poder-les executar.

La coalició ERC-MES ha dividit el seu vot i mentre els republicans han votat a favor de la moció, Ferran Villaseñor (MES) s'ha abstingut. També ho ha fet l'equip de govern en un gir inesperat, ja que inicialment havia anunciat que hi votaria a favor. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha argumentat el canvi.

Damià Calvet

Estem a favor del Quart Cinturó. De fet, en la lectura de la moció estàvem disposats a votar-hi a favor perquè, excepte en el punt número set, els acords eren prou generosos.


C's, el PP i el PSC hi han votat en contra. Els taronges i els populars han titllat la proposta de 'manca de sentit comú' i han criticat 'la lògica catalanista' del text. El PSC ha instat ICV-EUiA i ERC a deixar la proposta sobre la taula per obtenir un major consens, seguint el posicionament al Consell Comarcal. El regidor d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha lamentat el to de les intervencions de la resta de grups.

Ramon Gutierrez

Se'ns ha dit que ens allunyem de la realitat, però jo crec que no hi ha res més allunyat de la realitat que defensar una infraestructura de fa 40 anys que fins ara no ha servit de res.


El text també insta Territori i Sostenibilitat a comptar amb l'Ajuntament i a convidar la Campanya contra el Quart Cinturó en el procés de redacció del Pla específic de mobilitat del Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.