Sant Cugat estudiarà la creació d'un centre d'acollida d'animals domèstics municipal


  • Comparteix:

Gossos al Cau Amic

Gossos al Cau Amic

El ple ha donat llum verda a dur a terme un estudi per crear un centre d'acollida d'animals domèstics de titularitat municipal que serveixi tant per acollir gats i gossos perduts o abandonats com per contribuir a l'educació d'una tinença responsable d'animals. La proposta ha arribat de la mà del regidor no adscrit Dimitri Defranc i ha tingut vots a favor de Convergència, C's, ERC-MES i ICV-EUiA. La CUP-PC i el PSC s'han abstingut i el PP hi ha votat en contra: aquests tres partits no han participat del debat per la condició de regidor no adscrit de Defranc.

ESCOLTA-HO

Defranc ha subratllat la importància de fer front a l'augment d'animals abandonats i a la ciutat i ha explicat que la iniciativa ha de servir de reconeixement a les persones voluntàries que els atenen.

Dimitri Defranc

Seria el millor reconeixement a les persones que dia i nit treballen per rescatar animals.


El text demana que els pressupostos de l'any vinent recullin aquesta causa.

Innovació
El ple també ha donat el vistiplau a la moció de Defranc, amb esmenes de Convergència, perquè Sant Cugat estudiï unir-se a la xarxa Innpulso de promoció de la innovació, el desenvolupament i la investigació. Segons el text, aquesta decisió fomentaria l'intercanvi de coneixement amb altres municipis i l'emprenedoria. En aquest sentit, la iniciativa insta Sant Cugat a concursar per obtenir el reconeixement de Ciutat de la Ciència i la Innovació.

Convergència, C's i Defranc hi han votat a favor, mentre que la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA ho han fet en contra.

Regidor no adscrit
La CUP-PC, ICV-EUiA, el PSC i el PP han lamentat que el regidor no adscrit hagi presentat mocions, ja que, asseguren, no responen al treball d'un grup municipal, sinó als seus interessos personals. Així, els cupaires s'han abstingut en la votació del centre d'acollida dels animals, però han subratllat que a partir d'ara votaran en contra de totes les mocions que presenti Defranc i, en el cas que el contingut sigui afí a les seves idees, en presentaran d'altres alternatives. Ho ha explicat la portaveu cupaire, Núria Gibert.

Núria Gibert

Entorpeix i minva l'aritmètrica democràtica sorgida de les eleccions, obstaculitza anhels de milers de persones per un de personalista. Votarem en contra de totes les mocions del regidor no adscrit i tampoc no les debatrem.


ICV-EUiA i el PSC també han anunciat que no debatran les mocions del regidor no adscrit. En el cas del PP, el regidor Álvaro Benejam també ha recriminat a Defranc 'les formes' amb què està exercint el seu càrrec.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.