El ple rebutja intensificar el seguiment de les clàusules socials en l'adjudicació dels serveis externalitzats


  • Comparteix:

El servei de neteja, a càrrec de Valoriza, està externalitzat / Foto: Ajuntament

El servei de neteja, a càrrec de Valoriza, està externalitzat / Foto: Ajuntament

El ple municipal ha tombat la proposta de la CUP-PC per consolidar i fer seguiment de les clàusules socials del plec de condicions per a l'adjudicació dels serveis externalitzats de l'Ajuntament durant el mandat. La moció ha tingut el suport de tots els partits, l'abstenció de C's i del regidor no adscrit i el vot en contra de Convergència, que ha assegurat que tot plegat ja s'està duent a terme, en resposta a una moció aprovada el 2014.

ESCOLTA-HO

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha lamentat que l'equip de govern, malgrat compartir l'esperit de la moció, no li hagi donat suport o no hi hagi presentat esmenes. Per Gibert, aprovar la proposta suposava fer un pas endavant.

Núria Gibert

No s'està fent mala feina. Diem que l'agulla està enfilada i que hi clàusules socials que necessiten d'una discriminació positiva que no s'està aplicant.


El tinent d'alcalde d'Economia, Damià Calvet, ha lamentat la proposta cupaire perquè assegura que l'Ajuntament ja fa un seguiment de les clàusules socials afegides al plec de condicions de les contractacions.

Damià Calvet

Els agrairíem que deixessin la moció sobre la taula atès al compliment en la contractació social. La moció no està actualitzada.


El text exigia la creació d'un canal obert per rebre demandes de mediació o denúncies per part dels treballadors afectats segons la normativa. En aquest sentit, la moció insistia que l'administració fos l'encarregada de donar cobertura legal als afectats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.