ERC exigeix explicacions a Cospedal pel recurs contra el rebuig a les pràctiques militars a Collserola


  • Comparteix:

La ministra de Defensa espanyola, Maria Dolores de Cospedal / Foto: ACN

La ministra de Defensa espanyola, Maria Dolores de Cospedal / Foto: ACN

ERC exigeix explicacions a la recent nomenada ministra de Defensa espanyola, María Dolores de Cospedal, per haver interposat un recurs contenciós-administratiu contra la resolució del Consorci del Parc Natural de Collserola de rebuig a les pràctiques militars a la serra. Els republicans han presentat aquest dilluns la sol·licitud al registre del Congrés dels diputats espanyol.

El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha lamentat 'la judicialització de la política' que fa l'executiu espanyol.

Èric Gómez

Si aquest és l'inici de la nova ministra de Defensa, és un començament molt equivocat. Estem convençuts que hi ha moltes més coses a fer amb el ministeri de Defensa, amb el ministeri de Guerra de fet, que portar als tribunals el consorci d'un parc natural perquè s'oposi a la presència de l'exèrcit.


El Consorci del Parc de Collserola va aprovar al juny passat una resolució de rebuig a les activitats militars a l'àmbit de Collserola a causa del caràcter de la serra com a espai d'oci, lleure i activitat física. A l'octubre passat ERC va demanar al Senat que es modifiqués la legislació perquè les maniobres militars, com les que es duen a terme al parc, requerissin l'autorització de la població on s'efectuen. Al plenari del mateix mes es va declarar Sant Cugat municipi de Cultura de Pau i lliure de pràctiques militars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.