Fem Vallès porta al Parlament la unió de les dues comarques


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del president de FEM Vallès, Antoni Abad / Foto: ACN

Imatge d'arxiu del president de FEM Vallès, Antoni Abad / Foto: ACN

La plataforma de patronals vallesanes Fem Vallès ha presentat aquest dilluns al Parlament la proposta per unir els dos Vallès en una sola administració. La plataforma reclama empara legal per a la nova administració gestora i assegura que la creació de la nova àrea és 'inajornable' per a l'impuls del territori. Els proposants també han criticat que el format de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) 'menysté' dos milions de catalans.

Un dels portaveus de l'entitat, Manel Larrosa, demana que la futura Llei de governs locals reconegui la realitat del territori. Larrosa defensa que si bé el debat de les vegueries encara 'està verd' la creació de l'Àrea del Vallès suposaria una simplificació administrativa més coherent que el model actual ja que s'eliminarien duplicitats als organismes públics.

Tots els grups han reconegut, amb matisos, els greuges que aquesta situació ha suposat per al territori històricament, però no s'ha arrencat cap compromís en ferm. El PP i C's han detallat que la creació de l'Àrea Vallès s'hauria d'acompanyar de la supressió de consells comarcals.

Un any de reivindicació
Fem Vallès va fer pública la seva proposta per unir el Vallès el 2015. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ja va dir que no veia factible unir les dues comarques perquè presenten 'realitats molt diferents tant en termes demogràfics com industrials'. Per la seva banda, el Consell Comarcal del Vallès Occidental també va anar al Parlament, el 2014, però a reivindicar la unitat de la comarca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.