El pressupost creix un 2% el 2017 i tindrà una partida 'històrica' de 18 milions en atenció a les persones


  • Comparteix:

El pressupost municipal de l'any vinent serà de 132 milions -103 d'ordinari i 20 d'inversió més l'amortització del crèdit- i, amb un increment general del 5,4%, aposta de nou per la vessant social amb una partida 'històrica' de 18 milions. El pressupost augmenta la inversió un 13% i tirarà endavant al ple d'aquest mes amb l'acord d'estabilitat reeditat per l'equip de govern i ERC-MES, amb 'l'objectiu d'enfortir el benestar, reforçar l'entorn urbà i millorar la seguretat'.

La partida de polítiques socials augmenta un 6% respecte el 2016 per cobrir objectius estratègics en responsabilitat social, educació i promoció de l'esport. El pressupost en civisme i seguretat incrementa un 7%, amb més vehicles de la Policia Local i l'augment dels agents. S'amplia el capítol destinat a l'emprenedoria (11%) i el de tecnologia, coneixement i innovació (8,6%).

És també un full de ruta continuïsta en l'àrea social definit amb una reserva de 18 milions, com han explicat l'alcaldessa, Mercè Conesa, i la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla.

Mercè Conesa / Mireia Ingla

No ens preocupem només per la qualitat de l'entorn sinó també per la qualitat de vida de les persones. / Són uns pressupostos molt socials i que tenen en compte els diferents col·lectius de la ciutat.


El projecte de pressupostos i d'ordenances fiscals consolida la rebaixa de la pressió fiscal dels darrers dos anys: congela l'IBI i la resta de taxes i preus públics. També creiexen les subvencions per a l'IBI amb ajuts per als agents esportius i culturals. Els comptes s'han presentat en audiència pública aquest dijous davant 10 persones.

L'acord assolit per Convergència, al govern, i ERC-MES implica l'activació d'una targeta ciutadana amb noves línies d'ajuts socials, l'ampliació d'horaris de biblioteques i inversions en el pla de millora del barri del Monestir i per a la creació de la sala polivalent.

Preguntada sobre una possible entrada d'ERC-MES al govern, Ingla ha explicat que l'acord pressupostari és una mostra que 'es pot assolir la governabilitat des de l'oposició'. L'alcaldessa no s'hi ha pronunciat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.