Un local per a entitats de malalties neurològiques i més horts urbans, el més votat als pressupostos participatius


  • Comparteix:

El local per a entitats s'ubicarà al centre de la ciutat / Foto: AVAN

El local per a entitats s'ubicarà al centre de la ciutat / Foto: AVAN

La creació d'un espai per a les entitats de malalties neurològiques, amb 2.515 vots, i la dotació de més horts urbans i socials, amb 2.411, són les propostes més votades dels pressupostos participatius, en projectes grans i petits respectivament. Entre les 12 iniciatives que es faran també hi ha fer més carrils bici, naturalitzar els espais propers a Collserola, un amfiteatre als Jardins del Vallès i la millora paisatgística de l'estanyol de la Guinardera.

El local per a entitats de malalties neurològiques se situarà al centre i tindrà un cost aproximat de 270.000 euros. Es calcula que el termini d'execució serà de 18 mesos. Per la seva banda, s'espera que el projecte d'horts urbans es pugui executar en un any entre el barri del Monestir-Sant Francesc i la Floresta amb un pressupost de 50.000 euros.

El resultat de la votació demostra, segons el Comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, que els santcugatencs es preocupen per projectes que donen resposta a les necessitats socials.

Joan Puigdomènech

La majoria dels projectes van encaminats a la protecció de la gent i del medi ambient. Una participació molt bona, superior a altres ciutats que ja tenen experiència en la iniciativa.


La previsió és que totes les propostes siguin una realitat durant el 2017 o principis del 2018. De cara a la nova edició dels pressupostos participatius, el consistori es mostra convençut d'ampliar la participació després que el resultat local hagi superat en uns quatre punts l'experiència d'altres ciutats.

Puigdomènech també apunta que introduiran millores en el reglament i que 'explicaran millor' l'evolució que tenen les propostes des que aquestes es presenten fins que són seleccionades, passant pels tallers participatius.

La resta de projectes seleccionats:

Projectes grans
- Naturalitzar els espais de la vora de Collserola (2.499 vots)
- Amfiteatre als Jardins del Vallès (1.941 vots)
- Itinerari per a bicicletes al carrer de Rius i Taulet i l'avinguda de Graells (1.793 vots)
- Millora paisatgística de l'estanyol de la Guinardera (1.754 vots)
- Itinerari per a bicicleta entre el centre de la ciutat i Can Magí (1.505 vots)

Projectes petits:
- Itinerari per a bicicletes i vianants entre Coll Favà i Can Sant Joan (2.119 vots)
- Dotar de serveis públics els parcs (2.083 vots)
- Creuaments accessibles amb semàfors (1.825 vots)
- Circuits de salut amb aparells de manteniment físic (1.589 vots)
- Pantalla acústica per a espectacles a l'aire lliure (1.403 vots)

Participació
Els primers pressupostos participatius de Sant Cugat ha rebut la participació de 5.899 santcugatencs. Això és un 8,3% dels més de 71.000 santcugatencs majors de 16 anys que tenien dret a vot. La majoria dels participants han votat a través del web o de l'app per a dispositius mòbils SantCugatDecideix. Presencialment, a les urnes instal·lades en 10 equipaments, han votat 599 persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.